Foto: fkcrvenazvezda.com
Foto: fkcrvenazvezda.com

Zašto Mimović i Puma Rodrigez?

Vreme čitanja: 3min | pon. 26.08.24. | 16:59

Očekuju se bar tri promene Vladana Milojevića i atletski moćniji tim u odnosu na susret u Norveškoj

Da je bilo dobro – nije. Da je moglo da bude mnogo gore – moglo je. Komentari izazvani slabom partijom i prihvatljivim porazom na severu Norvške stavljeni su u arhivu, fokus zvezdaške javnosti, uprave i stručnog štaba je na revanšu zakazanom za sredu na najvećem srpskom stadionu. Pred timom Vladana Milojevića, zlažu se svi, je vrlo zahtevan zadatak, ali da je neko pre tri meseca ponudio crveno-belima da igraju meč vredan Lige šampiona protiv Bodo Glimta u Beogradu i da jure gol zaostatka... Realno, svi bi to prihvatili.

Bode/Glimt je pokazao hitrinu, brzinu i atlecizam na na top nivou, pucalo je sa svih strana pred golom Marka Ilića... Videli su crveno-beli šta ne smeju da rade protiv vrlo uigrane Kntusenove vojske. Očekuje se da Crvena zvezda izgleda fizički i trkački moćnije i da na krilima domaće publike dovedu meč u takvom stanju da odlučuje sirovi talenat. A, tu je srpski šampion u prednosti.

Izabrane vesti

Očekuje se da Vladan Milojević izvrši bar tri promene u startnoj postavi. Najveća dilema vezana je za gol linije gde se čeka povratak Omrija Glazera, momka koji ima nesumnjivo veliki autoritet među ostalim članovima tima. Bez obzira što je dugo van takmičarskog ritma, Izraelac ima ozbiljan značaj za sistem Vladana Milojevića. Sposoban je da poslednjoj liniji podari mirnoću, pa ne bi bilo iznenađenje da stručni štab stručnjaka iz Aranđelovca rizikuje sa Omrijem Glazerom.

Drugo poluvreme, posebno finiš meča, nametnuli su neke dileme Vladanu Milojevića. Jako loše je izgledala Crvena zvezda po bokovima, nisu Seuol i Milan Rodić mogli da pariraju Haugeu i Mati, bili su uz sve pomenute probleme isključivo fokusirani na defanzivu. Donekle je Zvezda prodisala na stranam tek ulaskom Ognjena Mimovića. Ne samo zbog pogotka mladi desni bek je uticao da se promeni identitet jednog meča i linije Bodo/Glimta pomere se pozadi.

Izborio se Ognjen Mimović za status prvog bonusa u sistemu Vladana Milojevića, ali kao da nije do kraja ubedio šefa stručnog štaba da je sposoban da prati evropski intenzitet. Nije želeo Milojević da ga baca u vatru veštačkog terena, ali kao da su sada sazreli uslovi da bivši član OFK Beograda dobije šansu od prvog minuta. I zapali iskru emocija kod prisutnih navijača, jer bi potencijalno igrač rođen 2004. godine mogao da bude jedini predstavnik Zvezdine dece na početku susreta.

U Milojevićevom sistemu, Ognjen Mimović povremeno ima specifičnu ulogu. U izgradnji napada se često penje na poziciju zadnjeg veznog i pomaže In Bom Hvanu i Timi Maksu Elšniku. U domaćoj ligi je više nego korektno obavljao zadatke, mada je bio u minus fazi tokom susreta sa lučanskom Mladošću.U pravu baražnu vatru istinskih majstora Ognjen Mimović je upao i tokom prijateljskom meča sa Zenitom početkom leta. Nije mogao da stigne Klaudinja i Mostovoja, kasnio je prilikom postavlja i startova. Moguće da te scene stvaraju nespokoj kod Vladana Milojevića. Mada nedostaje Ognjenu Mimoviću velika prilika na velikom meču da se etablira kao prvi izbor na desnoj strani. Posebno, što je posle prodaje Koste Nedeljkovića u Aston Vilu imenovan za njegovog naslednika.

Mnogo toga je zasnivao Vladan Milojević na Pumi Rodrigezu u pripremi prvog meča. Možda je, primera radi, Felisio Milson talentovaniji i lepši za oko, ali bivši član Famalikaa je crtan za ovakve utakmice, kada imate posle sa igračima programiranim u kancelariji modernog fudbala. Deluje da je Puma sposoban da isprati intenzitet igre Bodo/Glimta i da u sadajestvu sa Piterom Olajinkom i Šerifom Endijajom ima potencijal da odigra visok presing na poslednju liniju norveškog tima. Imao je Puma nekoliko razočaravajućih partija, ali je pre susreta sa Bodo/Glimtom počeo da se namešta. Bio je jedan od najboljih igrača utakmice sa Novim Pazarom, kada je dobio šansu sa klupe, da bi rast demonstrirao protiv Čukaričkog u Pančevu.

Poveda Pume Rodrigeza dva dana prec susreta u Norveškoj naterala je Vladana Milojevića na taktičke korekcije. Počeo je sa Lukom Ilićem kao krilom i – pogrešio.

Puma Rodrigez je trenirao prethodna dva dana i vrlo je verovatno da će biti starter na desnom krilu. Moraće mnogo toga lepog da uradi kako bi potvrdio zvanje pojačanja.



tagovi

Puma RodrigezOgnjen MimovićMilan Rodić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara