Zašto je Zvezdi toliko važan Nemanja Milunović?

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.04.21. | 10:51

Rastu šanse visokom štoperu da zaigra, Stanković će ga čekati do poslednjeg trenutka

Daleko od toga da će trener Crvene zvezde Dejan Stanković imati idličnu situaciju kada je reč o igračkom kadru uoči 164. večitog derbija. Moraće temperamentni stručnjak da vodi računa o broju stranaca, žrtvuje nekog od protagonsita ovogodišnjih rezultata, zarad pravila o obaveznom nastupu dvojice bonus igrača.

I dalje je neizvesno hoće li zbog toga šansu na klupi morati da sačekaju El Fardu Ben ili Seku Sanogo, iako će van prvih 11 ostati i Gelor Kanga. Gabonac je napravio novi greh, pošto je zakasnio dva dana posle obaveza u reprezentaciji Gabona... Mnogo nedomuica kada je reč o veznom redu i napadačkom delu tima.

Izabrane vesti

KEC NA ZVEZDU - 2,40

Međutim, pažnja svih odgovornih na Marakani usmerena je ka odbrani. Odnosno misiji oporavka Nemanje Milunovića. Bivši reprezentativac Srbije je postao ključni faktor Zvezdinog defanzivnog reda u ovoj sezoni, važan je i Stankoviću i zbog opasnosti koje izaziva prilikom prekida, kao i mirnog iznošenja lopte iz poslednje linije.

Junak grupne faze Liga Evrope povredio je mišić prednje lože tokom duela sa IMT-om. Izašao je iz igre u 35. minutu, ali mu je već sutradan dijagnostifikovana ruptura. Propustio je, kao što se se i očekivalo, gostovanje Napretku iz Kruševca. Prve prognoze su govorile da je medicinski štab Crvene zvezde pred nemogućom misijom, i da će Milunović propustiti 164. večiti derbi.

Međutim, tokom vikenda su porasle šanse da se snažni štoper vrati u tim i zauzme mesto u prvih 11 za večiti derbi. On je podvrgnut specijalnim terapijama, kao i Mirko Ivanić uoči puta za Milano, na revanš meč Liga Evrope. U jednom trenutku je Ivanić bio otpisan, čak je izgubio nadu da će se naći u avionu za Italiju...

Došlo je do preokreta, usled intenzivnih terapija. Nadaju se na Marakani da će se nešto slično dogoditi i kada je u pitanju Nemanja Milunović. Do 164. večitog derbija ostalo je još dva dana, jasno je da će konačna odluka o nastupu bivšeg člana BATE Borisova biti doneta u utorak veče, na poslednjem treningu Crvene zvezde uoči meča sa Partizanom.

Jasno je da će Stanković do poslednjeg momenta čekati Milunovića i nadati se njegovom učešću. Crveno-beli su lišeni pomoći snažnog štopera i na gostovanju Milanu (žuti kartoni), tada im je mnogo nedostajao. Pre svega u ofanzivnom prekidu.


tagovi

Nemanja MilunovićDejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara