Žarko Lazetić (© Star sport)
Žarko Lazetić (© Star sport)

Žarko Lazetić: Zvezda skoro nikad ne gubi...

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.12.20. | 18:55

„Sve zavisi koliko ćemo biti u mogućnosti da sprovedemo prepoznatljiv način igre, koji smo izgradili proteklih meseci“, kaže trener Metalca

Prvo je došao Čukarički. Nije pobedio (0:0). Stigao je i Partizan. Ni on nije slavio, iako je vodio (1:1). Bila je blizu Vojvodina da pokori Gornji Milanovac, međutim, ostala je bez dva boda u finišu (3:3).

Tri od četiri prvoplasirana superligaška tima gostovala su ove jeseni na stadionu Metalca, koji i dalje odoleva, bar kad su prvenstveni susreti u pitanju.

Izabrane vesti

Hoće li tako biti i posle posete lidera?

„Zvezda je ekipa koja skoro nikad ne gubi, retko i prima golove. Jasno je da nas čeka težak posao, ali utakmicu posmatramo kao svaku drugu. Kao izazov i priliku da se izmerimo s takvim protivnikom. Znamo apsolutno ko je favorit, međutim, očekujem da ćemo biti podjednako ambiciozni kao dosad, da ćemo biti hrabri. Što više budemo mogli, nadmetaćemo se“, najavljuje Žarko Lazetić duel završnog kola prvog dela prvenstva (sreda, 16 časova, TV Arena sport 1).

Osam utakmica za bodove odigrao je Metalac kod kuće ove sezone. Ima dva trijumfa i šest remija. Nada se nastavku niza, uz kvalitetnu partiju.

Neće nam biti opredeljenje da se branimo. Naravno, kad nas Zvezda bude na to naterala, bićemo spremni, kao i za ostale faze. Sve zavisi koliko ćemo biti u mogućnosti da sprovedemo prepoznatljiv način igre, koji smo izgradili proteklih meseci. Mnogo toga zavisi od protivnika, ali i od našeg stava“, dodao je Lazetić.

U dosadašnjih deset međusobnih odmeravanja snaga, sastav iz Gornjeg Milanovca ostvario je jednu pobedu, davne 2010. kad je bio domaćin u Kragujevcu, kao i remi pre pet godina na novom stadionu u svom gradu. Ostale mečeve dobili su crveno-beli.

Velika je ovo prilika za sve nas da se pokažemo u najboljem svetlu. Naša je prednost što je Zvezda odigrala mnogo utakmica za kratko vreme u prvenstvu i u Evropi, možda je došlo do zamora, iako joj je fond igrača veliki. Konačno igramo kod kuće, naš teren bi trebalo da bude druga prednost. Daćemo maksimum, kao i uvek, ali utakmica će svakako biti posebna“, zaključio je štoper Ivan Rogač.



tagovi

Žarko LazetićIvan RogačMetalac Gornji Milanovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara