Žarko Lazetić (©Reuters)
Žarko Lazetić (©Reuters)

Žarko Lazetić za 3/3 protiv izraelskih velikana i rani korak ka tituli

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.10.24. | 12:00

Tek je osmo kolo, ali Makabi iz Tel Aviva bi već večeras mogao da se dobrano udalji od konkurencije

Sezona se još nije ni zahuktala, ali Makabi iz Tel Aviva je na pravom putu. Bar kad je domaće prvenstvo u pitanju, jer u Ligi Evrope tim Žarka Lazetića je vezao tri poraza (Braga, Midtjiland, Real Sosijedad). Ali u domaćem šampionatu ne zna za poraz i posle nekompletnog osmog kola ima četiri boda prednosti nad najbližim pratiocem Hapoel Ber Ševom.

Pride, kolo je nekompletno, jer Makabi je jedan od timova koji nije odigrao svih osam utakmica. A baš večeras čeka ga veliki derbi sa Beitarom iz Jerusalima, a sam Lazetić je u najavi utakmice taj meč opisao kao: “Najveći izazov dosadašnjeg toka sezone”.

Izabrane vesti

I mada su navijači Makabija iz Haife – tradicionalno najvećeg rivala imenjaka iz Tel Aviva – ove reči shvatili kao provokaciju Lazetić uopšte nije imao njih na umu. Jer ako bi Makabi savladao i Beitar to bi značilo da je sva tri direktna konkurenta u borbi za titulu pobedio već u prvom delu seone.

Hapoel Ber Ševu je savladao sa 1:0 na svom Blumfildu, Makabi iz Haife sa 2:0 na Tediju u Jerusalimu (bezbednosna situacija tada nije dozvoljavala da se igra u Tel Avivu), a danas mu zvanično sledi prvo pravo gostovanje.

Baš Beitar jedini je do sada odigrao svega šest utakmica i teoretski bi uz maksimalnih šest bodova mogao da sustigne Makabi na čelu tabele. Ali ako bi Ponos Izraela slavio odmakao bi rivalima na makar šest bodova pod pretpostavkom da Makabiu iz Haife, prema očekivanjima, večeras savlada Hapoel Haderu.

I na sve to, čekao bi da u narednim kolima Haifa odigra sa Ber Ševom, a onda i Ber Ševa sa Beitarom.

Neće naravno biti lako, i Beitar je kao domaćin savladao Haifu sa 3:2, ima vrlo zanimljive igrače za izraelske uslove, a imaće uz sebe i podršku 21.000 navijača na tibinama. I 3.000 Makabijevih protiv sebe.

Dobra vest za Lazetića je ta što će posle dugo vremena imati skoro pa kompletan sastav. Prema najavama iz Izraela, pauziraće samo Roj Revivo, desni bek. Nemanja Stojić će igrati u startnih 11.

PRVENSTVO IZRAELA, DANAS

19.00: (2,15) Makabi Netanja (3,35) Hapoel Haifa (3,15)

19.00: (4,80) Beitar (3,50) Makabi Tel Aviv (1,70)

19.30: (1,17) Makabi Haifa (6,50) Hapoel Hadera (14,0)



tagovi

Makabi Tel AvivIzrael 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara