Luis Murijel, Duvan Zapata, Edinson Kavani i Luis Suarez (©Shutterstock, ©Reuters)
Luis Murijel, Duvan Zapata, Edinson Kavani i Luis Suarez (©Shutterstock, ©Reuters)

Zapata-Murijel VS Suarez-Kavani

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.11.20. | 12:41

Derbi treće runde južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru igra se u Barankilji - Kolumbija dočekuje Urugvaj. Fantastični napadači biće u prvom planu

Dobro je poznato koliko je kvalifikacioni sistem za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi težak. Nema sigurnih bodova, svako igra sa svakim, te je prostor za kikseve sužen. Urugvaj je svoj poraz od Ekvadora u drugom kolu dodatno zbio i praktično "poništio" trijumfom nad Čileom na startu. A tek ga očekuju pravi izazovi – prvo Kolumbija, potom i Brazil. Derbi treće runde igra se u petak (21.30) u Barankilji na stadionu Roberto Melendez.

Jedna stvar ipak može da raduje selektora nebeskoplavih Oskara Tabareza. Luis Suarez i Edinson Kavani ponovo su zajedno, na okupu, prvi put posle godinu dana. Prvi razlog svima dobro poznat – korona virus, a drugi to što je Kavani gotovo tri meseca bio bez kluba. U međuvremenu je potpisao za Mančester Junajted (prethodnog vikenda postigao prvenac u dresu kluba sa Old Traforda protiv Evertona na Gudisonu). U odsustvu povređenog Maksija Gomeza, konkurent Kavaniju za mesto u špicu napada biće Darvin Nunjez iz Benfike. Luis Suarez je siguran u napada Urusa.

Izabrane vesti

Odbrana je ponovo kompletna, Hoze Marija Himenez se oporavio od korona virusa, ali je u veznom redu nastao krater, pošto je Fede Valverde doživeo prelom cevanice. U selekciji neće bitni ni igrača lisabonskog Sportinga Sebastijana Koatesa.

U Kolumbiji mnogo manje nepoznanica. Jedini problem predstavlja izostanak Santijaga Arijasa, koji se teže povredio u pobedi nad Venecuelom. Kolumbijski veteran Radamel Falkao nije više u prvom planu kod selektora Karlosa Keirosa. Na startu južnoameričkih kvalifikacija prednost je dobio tandem Atalante Duvan Zapata-Luis Murijel.

Najbolji strelac u istoriji Kolumbije je povređen, pa će alternativu tandemu iz Bergama da budu napadač Granade Luis Suarez. Iza dvojie najisturenijih biće Hames Rodrigez, koji se oporavio od povrede, i krilo Juventusa Huan Giljermo Guadrado.

Od poslednjih pet međusobnih susreta, po dva su pripala obema selekcijama. Kolumbijci su od poslednje tri utakmice na svom terenu dva puta dobili Urugvajce, dok je u poslednjem odmeravanju sanga ove dve reprezentacije bio remi – 2:2 u Barankilji pre četiri godine.

JUŽNA AMERIKA, KVALIFIKACIJE ZA SP 2022 – 3. KOLO

Četvrtak

Bolivija - Ekvador 2:3 (1:0)

/Arse 37, Moreno 60 - M. Kaisedo 46, Mena 55, Grueso 88 penal/

Petak

Argentina - Paragvaj 1:1 (1:1)

/Gonzales 41 - Romero 21 penal/

21.30: (2,10) Kolumbija (3,35) Urugvaj (3,60)

Subota

00.00: (1,92) Čile (3,45) Peru (4,10)

01.30: (1,20) Brazil (6,75) Venecuela (14,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

reprezentacija Kolumbijereprezentacija UrugvajaKvalifikacije za SP 2022.Južna AmerikaLuis SuarezEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara