Roberto Mančini (Reuters)
Roberto Mančini (Reuters)

Zapamtiće Kina glavu Hasana Kadeša

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.09.24. | 16:36

Bitna pobeda selekcije Roberta Mančinija

Razočarala je Saudijska Arabija na startu finalne kvalifikacione runde za Mundijal 2026. i bila blizu još jednog razočaranja, ali se iskupila u Kini.

Ekipa Roberta Mančinija je od 14. minuta gubila, od 19. minuta imala igrača manje, ali je na kraju uspela da preokrene i slavi pogotkom za 2:1 u 90. minutu.

Izabrane vesti

S obzirom da samo dve prvoplasirane ekipe iz grupe idu direktno na Mundijal i da su Indonezija i Kina među slabijim timovima u grupi, svaki kiks protiv njih opasno boli jer konkurenti poput Japana i Australije vrebaju šansu.

Saudijci su u prvom kolu samo remizirali protiv Indonezije i pobeda u Kini je bila imperativ. Žalio se Manćini da veliki priliv stranaca u saudijske klubove šteti reprezentaciji i da ima sve manje kandidata za nacionalni dres, a prva dva kola su to i pokazala.

Kinezi su poveli autogolom posle kornera u 13. minutu, a vrata pobede su im se širom otvorila kada je gostujući vezista Mohamed Kano zaradio isključenje u 19. minutu nakon oštrog starta.

Uprkos svemu, Saudijci su uspeli da izjednače u finišu poluvremena na sličan način na koji su i primili gol. Hasan Kadeš je pogodio nakon kornera. 

I pobedonosni gol u 90. minutu je pao nakon udarca iz ugla. Fantastičan skok i udarac glavom istog igrača su doneli veliki preokret Saudijcima i ostavili ekipu Branka Ivankovića bez osvojenog boda nakon četiri kola.

GRUPA C

Kina - Saudijska Arabija 1:2 (1:1)

/Lajami 13 autogol - Kadeš 38, 90/

Indonezija - Australija 0:0

18.00: (12,0) Bahrein (6,50) Japan (1,22)




tagovi

Kvalifikacije za Mundijal 2026.reprezentacija Saudijske ArabijeReprezentacija Kine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara