Fudbaler, trener i košarkaš govore o “trošenju” slobodnih sati tokom pandemije

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.04.20. | 08:22

Živanović je za kulinarstvo, Paunović voli što je uz porodicu, Pudar sluša sarajevski Radio RSG!

Fudbaler iz Niša Aleksandar Živanović koji je tokom karijere nastupao za Radnički, Čukarički, Mladost, Suduvu…za Mozzart Sport piše kako provodi slobodne sate dok traje pandemija virusa korona.

“U karantinu sam sa svojom suprugom, dan provodimo uz dobre serije i filmove. Vežbajući u kućnim uslovima, a hobi nam je spremanje zdravih ukusnih obroka. Cela familija je dobro Bogu hvala... Imam i preporuke za neke serije koje treba pogledati: ‘Suburra’, ‘Gomorrah’, ‘Escape at Dannemora’. Takođe, za filmove: The ‘Inbisible Man’, ‘Knives Out’…Uvek se može pronaći dobar film”, ističe Živanović.

Izabrane vesti

Bratislav Paunović je apsolvent na Saobraćajnom fakultetu, sa visokim prosekom, ali i uspešan košarkaš. Svojevremeno nam je potvrdio da sport i studije mogu zajedno, da je putovao iz raznih gradova, gde je igrao košarku, u Beograd, na polaganja ispita. Profesori su ga upoznali, znali su za košarkaške obaveze, pa su izlazili u susret oko termina. Opisao nam je kako “troši” slobodne dane od kada je uveden policijski čas.

”Kao i svim sportistima koji su svakodnevno aktivni, ovaj period mi pada teško. Nekako sam se navikao da nema treninga i utakmica, ali prekidom ostalih sportskih takmičenja koja su se pratila postalo je još teže. Neke bitnije istorijske utakmice koje se pogledaju, donekle mogu da poprave raspoloženje i ispune vreme. Sa druge strane, dobra stvar je da sam sa porodicom mnogo više. To mi je nedostajalo u prethodnom periodu. Sad imam dosta slobodnog vremena kojeg ranije nisam imao pa kao i ostali volim da pogledam dobru seriju ili dobar film, bilo domaći ili strani i to uglavnom po preporukama. Ako neko nije odgledao ‘The Usual Suspects’, neka to uradi što pre, a od novijih je ‘The Gentlemen’ po mom ukusu. Upravo sam pročitao roman ‘Grof Monte Kristo’ od Aleksandra Dime i preporučio bih ga svima. Iako je obimniji, mislim da se neće pokajati oni koji se odluče da ga pročitaju i da će im dobro doći u ovim vremenima. Svim čitaocima vašeg portala želim dobro zdravlje”.

Rođeni Mostarac, Velibor Pudar, golmansku karijeru počeo je u rodnom gradu i najlepše dane proveo je u Veležu. Karijera je Pudara nosila južno do Grčke, severno do Švedske i Finske. Između je branio za Sutjesku, Čukarički, Palilulac, Leotar, pa ponovo Velež…

Poslednju deceniju Pudar je na privremenom radu u Saudijskoj Arabiji, u Al Itihadu, a za Mozzart Sport, između ostalog, ističe da je za vreme korona krize u Arabiji lošiji internet.

“U ovim trenutcima je teško organizovati dan. Pošto je u Saudijskoj Arabiji internet ponekad usporen, zbog opterećenja, do kasnih sati, kada je internet brži, gledam filmove i igram online backgammon. Slobodno vreme, kojeg imam na pretek, koristim za šetanje kada nema policijskog časa i kada nije previše vruće. Takođe, družim se sa Vladom, Ivanom i Jakšom, igramo remi. Porodica mi nedostaje, ali srećom, tu su WhatsApp i viber pa se tokom dana često čujem sa njima. Najčešće sa Lanom pošto je ona mlađa od 18 godina, a u BiH je zabranjeno bilo kakvo kretanje starijim od 65 i mlađim od osamnaest godina, što je, po mom mišljenju, suludo. Ako je nekome potrebno kretanje, onda je potrebno ovim populacijama stanovništva”.

Poznati trener dodaje da je u kriznim vremenima, punim loših vesti, neophodna relaksacija”.
“Što se tiče hobija, od kako sam u Saudijskoj Arabiji, nemam neki hobi, a kada dođem kući, posvećen sam svojoj porodici. Volim da pogledam filmove skoro svih žanrova, u ovo vreme, uživam u komedijama, pošto preko dana slušam i čitam o ružnim stvarima. Slušam muziku sa naših prostora, nije bitno koji žanr samo da je dobra pesma. U većini slučajeva slušam sarajevski Radio RSG koji emituje zabavnu i rok muziku iz celog sveta, a najviše sa naših prostora. Svima bih preporučio da slušaju ono što ih opušta, danas je previše stresa pa se treba što više opuštati, najviše radi zdravlja”, zaključuje Pudar.

PIŠE: Đurđe Mečanin
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara