Žan Filip Kraso (Star Sport)
Žan Filip Kraso (Star Sport)

Žan Filip Kraso rešio mali pariski derbi i poslao Plave na čelo Lige 2

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.09.24. | 16:12

Nekadašnji fudbaler šampiona Srbije dvostruki strelac u pobedi Pariza

Pari Sen Žermen je neprikosnoveni vladar francuskog fudbala ujedno i Grada svetlosti, ali nije jedini klub u gradu. Ovog leta, navijačima Crvene zvezde postao je interesantan i Pariz, klub koji je za 1.500.000 evra kupio Žana Filipa Krasoa. A nekadašnji fudbaler srpskog šampiona danas je bio nemilosrdan baš prema Crvenoj zvezdi. Istina, ne beogradskoj, već onoj pariskoj koju je u 7. kolu Lige 2 srušio sa dva pogotka - 1:3.

Napadač iz Obale Slonovače od koji uz povremene bljeskove ozbiljnog talenta, na Marakani nije pružio ono što se od njega očekivalo (36 utkamica, devet golova, pet asistencija), režirao je trijumf u malom pariskom derbiju i popularne Plave poslao na čelo tabele drugog ranga francuskog fudbala.

Izabrane vesti

Debitantski gol Kraso je postigao krajem avgusta na gostovanju Klermonu (0:1), da bi posle mesec dana golgeterskog posta na klupskom nivou (postigao tri gola za reprezentaciju protiv Čada i Zambije u međuvremenu), doneo nova tri boda Parizu.

Po jedan gol na obe strane viđen je u prvih nešto više od pola sata, da bi Kraso u finišu poluvremena iz penala vratio prednost gostujućem sastavu. Malo pre isteka sat vremena igre, 27-godišnji napadač zapelatio je sudbinu Red Stara. Dobio je loptu sa levog krila, našao se prilično usamljen u šesnaestercu i levicom po zemlji matirao je Kentana Bonardoa.

Nije isključeno da bi nekadašnji ofanzivac Sent Etjena zaokružio het-trik da ga trener nije izveo iz igre u 69. minutu.



tagovi

Žan Filip KrasoPariz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara