©AFP
©AFP

Zamora jurila dva gola prednosti, završila sa dva crvena kartona i oprostila se od Kopa Libertadores (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.02.23. | 02:55

Debitant Boston River slavio i u drugom meču 1. kola kvalifikacija za elitno takmičenje - 1:0

Nije delovalo previše realno da Zamora iz Venecuele nadoknadi dva gola zaostatka (1:3) iz prvog meča urugvajskim Boston Riverom, a isposavilo se da zapravo nije imala nikakve šanse. Gosti su poveli još u 20. minutu utakmice pre Uretaviskaje, a onda do 50. minuta meča ostali bez dvojice igrača, čime je svaka nada za prolazak u drugo kolo kvalifikacija za Kopa Libertadores bila izgubljena - 0:1 (0:1), ukupno 1:4.

Boston River je otišao dalje i sada će imati daleko ozbiljniji izazov u vidu argentinskog Urakana i mečevima koji se igraju 22. februara i 1. marta.

Izabrane vesti

Situacija kod jedinog pogotka na današnjem meču predstavljala je pravo majstorstvo Žonatana Uretabiskaje, koji se brzim formom izbacio svog čuvara, a onda levicom topvski gađao u bliži ugao potpuno nemoćnog Karlosa Salazara.

Domaće igrače je ubzro savladala nervoza. U poslednjim trenucima prvog poluvremena su ostali bez Hormana Agilara, a u 50. minutu i bez Žejsona Ramireza. Gosti im nisu ostali dužni, pošto je u 72. minutu pocrveneo i Guzman Rodrigez, koji će propustiti okršaj sa Urakanom naredne srede.

Bostonu je ovo debitansko učešeće u kvalifikacijama za elitno takmičenje južnoameričkog fudbala, a do fudbalskih snova su mu ostala još dva koraka. Već na sledećem će biti jasno da li je moguće nadati se njihovom ostvarenju.

KVALIFIKACIJE ZA KOPA LIBERTADORES – 1. KOLO

Sreda

Nasional – Sport Uankajo 3:1 (0:1) – ukupno 4:3

/Okampos 62, Martinez 69, Gleitas 90+8 – Miljan 39/

Četvrtak

El Nasional – Nasional Potosi 3:1 (2:0) – ukupno 9:2

/Mikolta 18, Hulio 45, Palasios 9+1 – Kristaldo 55/

Petak

Zamora - Boston River 0:1 (0:1) - ukupno 1:4

/Uretabiskaja 20/


tagovi

Boston RiverZamoraKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara