Zamak soli austrijski, geni balkanski: Bajčetić bez mesta u Liverpulu, otišao kod Terzića i Ratkova

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 19:12

Šestostruki šampion Evrope pozajmio španskog fudbalera Salcburgu, bivši Klopov pomoćnik glavna karika posla

Pojavio se Stefan Bajčetić pretprošle sezone kao 18-godišnjak u prvom timu Liverpula i za kratko vreme nagovestio veliki potencijal. Nije vezista rođen u Vigu mogao do veće minuže čim su se velike zverke Crvenih oporavile od povrede, a onda je i samog Stefana zadesila jedna velika. Povrede primicača i lista onemogućile su Bajčetića da igra u prethodnoj sezoni, a u predstojećoj će morati da krene, ne baš od nule, ali skoro od nule.

Odlučili su na Enfildu da pošalju 20-godišnjeg Bajčetića na pozajmici u Salzburg, ali to nikako ne znači da Liverpul odustaje od igrača za budućnost. U gradu čije bi ime u bukvalnom prevodu glasilo "zamak soli" biće pod najpouzdanijom mogućom dirigentskom palicom - Pepina Lijndersa, dugogodišnjeg pomoćnika Jirgena Klopa. Holanđanin ima zadatak da dodatno izbrusi sina Srđana Bajčetića i tako pomogne svom doskorašnjem poslodavcu iz Engleske. Liverpul se osigurao time što je ubacio stavku u ugovoru po kojoj Salzburg neće moći da otkupi mladog igrača.

Izabrane vesti

Računajući da je odrastao u Španiji,ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo kako Bajčetić stoji sa srpskim jezikom, ali čak i da nije sjajan, imaće veliku priliku da ga usavrši. Aleksa Terzić i Petar Ratkov dočekaće Bajčetića na Red Bul Areni, pa je jasno da će Bikovi na krilima balkanskih gena pojuriti plasman u nokaut-fazu Lige šampiona i povratak titule prvaka države.. U ligaškom delu sezone elitnog takmičenja, Salcburg će se sastati sa PSŽ-om,Realom, Atletikom, Leverkuzenom, Dinamo Zagrebom, Fejenordom, Brestom i Spartom iz Praga.

Podsetimo, želela je Bajčetića i Barselona, ali se kasno setila. Liverpulov mladi vezista je već bio sve dogovorio sa Salzbugrom i nije hteo da pogazi reč. Doskorašnji pomoćnik Hansija Flika i bivši Bajčetićev saigrač Tijago Alknatara je ljudima iz Barselone ispričao čudesne stvari o mladom vezisti i zato su preko noći usmerili pažnju na njega. Pokušali su da ga preotmu Salcburgu, ali već je bilo kasno. Tačnije, nisu imali pare. A Liverpul je imao postignut dogovor sa Salcburgom.

Barsa je htela da plati 4.000.000 evra za pozajmicu veziste srpskog porekla, ali to nije bilo izvodljivo zbog užasne ekonomske situacije u klubu i finansijskog fer-pleja. Ideja da Bajčetić čeka poslednje minute letnje pijace dok Barselona ne natera nekog od igrača iz aktuelnog kadra da napuste klub, bila je previše rizična.


tagovi

Stefan BajčetićLiverpulSalcburgRed Bul SalcburgLetnji prelazni rok 2024transferipozajmica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara