Zakuvalo se: Dinamo sa novim trenerom, Piroćanci oprezni, Pazarci "prete"

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.09.19. | 12:27

Gužva od prvog od sedmog mesta

Predviđalo se da bi ova sezona u Prvoj ligi Srbije mogla da bude baš neizvesna, ali ne ovoliko – posle uvodnih devet kola timove od prvog do sedmog mesta deli samo tri boda, a ni ostali ne zaostaju previše.

Ovog vikenda lider Grafičar gostuje Kabelu u okršaju za prvo mesto, a eventualni remi (koji je, po našem mišljenju, najbliži) mogao bi da iskoristi Dinamo iz Vranja i izbije na čelo, pošto dočekuje fenjeraša Budućnost. Seriju neuspeha Vranjanci su prekinuli u prošlom kolu na gostovanju u Lazarevcu, a suspendovani predsednik kluba Dragan Antić se nada da je to početak dobrih rezultata.
"Gledao sam ekipu iz Dobanovaca protiv Kabela gde su izgubili nesrećno. Nisu ekipa koju treba potcenjivati pogotovo u ovoj ligi gde svako može da pobedi svakoga. Moramo maksimalno oprezno i požrtvovano da odigramo kako bismo dobili meč, kako bi i pobeda na gostovanju u Lazarevcu dobila na značaju. Svaki drugi rezultat sem pobede je katastrofa za nas", kaže popularni Recko, a prenose Južne vesti.

Izabrane vesti

Budućnost se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli, ali Antić smatra da to ne treba da ih zavara. Između dva kola, došlo je i do promene u stručnom štabu. Novi trener Vranjanaca je dosadašnji pomoćnik Radmilo Jovanović.
"Rastali smo se prijateljski sa Urošem Kalinićem koji ima nekih privatnih problema. Dogovorili smo se da prekinemo saradnju, a ekipu preuzima Jovanović", otkrio je Antić.

Posle poraza u Beogradu od Grafičara, Piroćanci dočekuju Novi Pazar koji je nakon dva uzastopna izgubljena meča promenio trenera. Trener Radničkog Marko Vidojević očekuje težak meč.
"Teška iza nas, a teška i isped nas. Igraju jako ofanzivno, jedan od najtežih protivnika za nas u dosadašnjem toku sezone. Promenili su trenera, imali su šok-terapiju i dobili utakmicu kući", rekao je Vidojević, prenose Južne vesti.

Vidojević neće moći da računa na povređenog Milenkovića i Mančića zbog parnih kartona.
"Ovo je šansa da nadoknadimo ono što smo propustili u proteklom kolu. Znamo njihove kvalitete i mane, videćemo kako će to izgledati", rekao je Vidojević.

Trener Novog Pazara Darko Tešović neće moći da računa na Lazara Pajovića i Emira Hazirovića, dok su ostali spremni za nadigravanje.
"Ne čini jedna pobeda sve na svetu niti jedan poraz, svake nedelje se dokazujemo, a utisci se sabiraju na kraju, a kada bude sve kako treba, onda se radujete. Težak je period ispred nas, Pirot, kup, Kabel sve ekipe iz vrha, ali tu se poznaju pravi timovi. Kada igrate protiv pravih, onda pokažete da ste pravi, a ja verujem da je ova ekipa prava i da tek treba da pruža dobre partije. Idemo tamo bez ikakvog straha. Respektujemo Radnički, ali i oni bi trebalo nas", jasan je Tešović. 

PodsetimoPiroćanci imaju razloga za optimizam i zbog povratka sportskog direktora Dragoslava Jocića Trefa, veoma cenjenog u Pirotu, pre svega zbog činjenice da je doveo Radnički do četvrtfinala Kupa Srbije.

Dakle, Dinamo i Radnički se nadaju pobedama, ali isto važi i za Žarkovo i Metalac, a upravo se ova dva tima sastaju u Gornjem Milanovcu, što dakle garantuje izuzetno uzbudljivo kolo. Utisak je da bi Bačka trebalo da savlada Kolubaru kod kuće…

SRBIJA 2 - 10. KOLO: 

Petak

Sinđelić - Zlatibor 2:1 (1:0)
/Minić 27, Đorđević 63 - Aleksandrović 78/

Subota

16.00:  (1,40) Dinamo  (4,20)  Budućnost (7,75) 
16.00:  (1,90) Radnički Kragujevac  (3,30)  Trajal (4,00) 
16.00:  (1,75) Radnički Pirot  (3,40)  Novi Pazar (4,70) 
16.00:  (2,20) Smederevo  (3,00)  Zemun (3,45) 
18.30:  (1,40) OFK Bačka  (4,20)  Kolubara (7,75) 
18.30:  (1,45) Metalac  (4,00)  Žarkovo (7,00) 

Nedelja

16.00:  (2,45) Kabel  (2,85)  Grafičar (3,10) 

NAPOMENAKvote su podložne promenama


 

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara