©Starsport
©Starsport

Zagrevanje Zvezdinih bekova na voždovačkom poligonu

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 10:06

Argeninac i Gruzin nagovestili da će predstavljati dragocene opcije na bočnim pozicijama u poslednjoj liniji crveno-belih

Rano stečeni igrač i gol prednosti otvorili su Crvenoj zvezdi poligon na gostovanju Voždovcu i priliku da se pokaže u najboljem svetlu. Inferiorni, neisklusni protivnik, prerano se našao u nokdaunu, pa se susret gradskih rivala sveo na lakši trening branioca titule zbog čega je donošenje konkretnih zaključaka o igri branioca titule vrlo nezahvalno. Ipak, ubedljiva pobeda izvesno je doprinela da se crveno-beli bekovi pokažu u dobrom svetlu i dobiju dragoceno samopouzdanje pred nastavak prolećnih borbi.

Prostor koji im je rival ostavio po bokovima, Aleks Vigo i Irakli Azarov iskoristili su na pravi način i praktično u potpunosti demonstrirali ofanzivne adute. Argentinac je vrlo dobar dan upotpunio golom, međutim lopta koju je smestio u mrežu već slomljenog rivala tek je poslednja u nizu stavki zbog kojih će Miloš Milojević biti zadovoljan pri analizi novajlije na desnom beku. Glad za dokazivanjem ored novom publikom crveno-beli Gaučos pokazivao je u kontinuitetu koristeći slobodu uz desnu aut liniju. Učestvovao je Vigo sa Kangom u kreiranju akcija, stvarao konstantno višak za Bukarija, a da je saradnja sa hitrim krilom bila nešto bolja, učinak kako timski tako i individualni, bio bi još impresivniji.

Izabrane vesti

Izdanje Argentinca potvrdilo je da je klub iz Ljutice Bogdana dobio konkretnu opciju na godinama unazad deficitarnoj poziciji, kao i da je Zvezda šest meseci ranije rešila pitanje koje je stajalo otvoreno pred niz prethodnih evropskih izazova. Takođe, Vigo je nagovestio da bi mogao da naruši negativnu tradiciju kada su u pitanju Argenninci u Zvezdi. Svi sunarodnici novog beka crveno-belih (izuzev Luisa Ibanjeza koji je godinama ranije igrao na Balkanu) suočavali su se sa problemom adaptacije na Topčiderskom brdu, te su nedorečeni stadion Rajko Mitić napuštali Ernan Barkos, Pablo Mouče i Mateo Garsija. Iz te perspektive, uvodna izdanja Viga razlog su za optimizam crveno-belih posebno kada se uzme u obzir da se sa novim spoticanjem najvećeg rivala razlika u trci za titulu povećala na 11 bodova te je izvesno da će biti dovoljno komfora da se tokom proleća slože sve kockice u Zvezdinom mozaiku.

Istovremeno, Irakli Azarov je po levom boku potvrdio da će predstavljati adekvatnu konkurenciju Milanu Rodiću. Na igre tokom pripremnog perioda kada je nagovestio buđenje, nadovezala se partija Gruzina protiv Voždovca. Poput kolege iz bekovskog para mladi fudbaler ofanzivno se pokazao u vrlo dobrom svetlu. Sarađujući sa Kataijem i Ivanićem stvarao je dodatni posao defanzivcima Voždovca, a dobru partiju upotpunio je pasom sa levog krila upravo za Ivanića koji je potom atraktivno asistirao Kataiju za 3:0.

Posle mlake jeseni, igre Azarova u 2023. nagoveštaj su da je period adaptacije iza levog beka, te je izvesno da su crveno-beli ovog proleća dobili dragocene opcije na obe bočne pozicije u poslednjoj liniji. U konkurenciji sa Rodićem i Gobeljićem, Vigo i Azarov imaće pola sezone da se pripreme za izazove zbog kojih su praktično i angaćžovani, odnosno za evropsku pozornicu, međutim do izlaska na istu moraće da se dokažu kroz još 15 superligaških testova (i izazove u Kupu Srbije), a malo je verovatno da će biti (mnogo) lakših od jučeršanjeg.



tagovi

Aleks VigoIrakli Azarovi

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara