Za Viga je najbolje da ode, Bahar ga ne vidi ni na mapi

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.07.23. | 16:36

Pitanje je da li će argentinski bek biti licenciran za Mozzart Bet Superligu

Čeka se poslednja razmena mejlova na relaciji Beograd – Moskva kako bi Strahinja Eraković krenuo put Moskve na ozvaničenje saradnje sa Spartakom, magla vlada oko sudbine drugog štopera crveno-belih Stefana Lekovića...Dok čekaju priliv novca iz inostranstva, odgovorni sa Marakane moraju da razmišljaju o sudbini argentinskog beka Aleksa Viga. Imao je član River Plate na pozajmici u Crvenoj zvezdi bajkovit početak, postigao je gol protiv Partizana, pre toga pogađao u sudaru sa Voždovcem.

Delovalo je u jednom trenutku da je Crvena zvezda rešila pitanje desnog beka na duži period, i da će u decembru sasvim sigurno aktivirati otkupnu klazulu od preko dva miliona evra. Međutim, videlo se i tokom proleća da Argentinac ima problem u ispunjavanju defanzivnih zadataka, a njegov status se promenio dolaskom Baraka Bahara.

Izabrane vesti

Izraelski stručnjak ne vidi u Aleksu Vigu ozbiljnu opciju u formaciji sa trojicom štopera. Dobio je šansu od prvog minuta tokom priprema na Zlatiboru protiv selekcije Užice, ali je potom izgubio trku sa supertalentovanim Kostom Nedeljkovićem. Do te mere da ga Barak Bahar nije koristio na Prezident kupu u Sankt Peterburgu protiv Zenita, Nefčija i Fenerbahčea.

Očekuje se da se ove sezone afirmiše Kosta Nedeljković, koji je ostavio izuzetan utisak u pripremnom periodu i mogao bi u perspektivi i da se finansijski isplati Crvenoj zvezdi. Koristio je Barak Bahar i ofanzivnijeg Osmana Bukarija na toj poziciji, desnu stranu može da pokrije i Lazar Nikolić. Kada tome dodamo da je u dalje vrlo realna opcija povratak Miloša Degeneka, jasno je da Barak neće koristiti Viga.

Argentinac je vezan ugovorom o pozajmici do decembra za crveno-bele. Međutim, jasno je da bi za sve bilo najbolje da dođe do prevremenog rastanaka. Upravo zbog toga čelnici Crvene zvezde i agenti beka rođenog 1999. godine rade na pronalaženju novog kluba, koji bi Vigo ponudio identične finansijske uslove (plata oko 30 hiljada evra) i bolji sportski status.

Veliko je pitanje da li će Aleks Vigo u suprtonom biti licenciran za mečeve u Mozzart Bet Superligi.


tagovi

Aleks VigoBarak Bahar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara