Filip Krstić ispred Aleksandra Šćekića (Star sport)
Filip Krstić ispred Aleksandra Šćekića (Star sport)

Za utisak osmica, u indeksu petica

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.07.24. | 14:25

Napredak ostao bez bodova protiv Partizana, ali pokazao više nego što se vidi na semaforu

(Od dopsinika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Nikada crno-belima nije bilo lako protiv Čarapana. Neretko se dešavalo da im Napredak otkine bodove, pobedi ih i u Beogradu i pod Bagdalom, ali i onda kada je Partizan slavio, bilo je to uz dosta muke. Slično kao u petak veče u glavnom gradu, u meču u kojem je tim iz Kruševca nominalno bio domaćin, te će, barem prema tome, utakmica ostati zabeležena kao raritet Mozzart Bet Superlige.

Izabrane vesti

Izgledao je Partizan bledo na premijeri novog šampionata, Napredak ponovo nadahnuto u Humskoj, mada su mu nedostajali detalji, posebno u ofanzivi, da bi napravio mnogo povoljniji rezultat. Do dva minuta pre isteka nadoknade, izgledalo je da će Čarapani osvojiti zaslužen bod, a onda je Mateus Saldanja pokazao da nikad ne spava.

Bilo je zanimljivo videti kako će na terenu izgledati prilično renoviran Napredak u odnosu na prošlu sezonu, sa glavnom promenom: onom na klupi. Goran Stevanović na raspolaganju ima čak petnaestoricu novih igrača, a od toga čak osmorica osetila su juče travnatu podlogu u Humskoj. Očekivano, imali su Čarapani, kao tek formirani tim, „žute minute“ u uvodu i na kraju susretu (koji su ih koštali poraza), jer Partizan je sve prilike na meču i stvorio u prvih pet i poslednji par minuta. U ostalom delu utakmice Napredak je bio prema svemu ravnopravan.

Vladimir Savić je na golu pokazao zbog čega je Napredak želeo da ga zadrži. U skok igri u odbrani dominirali su Bukorac i Marinković, a ostaje pitanje kako bi se snašli da je Partizan češće spuštao loptu na tle, s obzirom da je u završnici gost ipak tako probio defanzivu Napretka. Na desnom beku, Dragan Čubra, kao bonus igrač, pokazao je da će verovatno imati standardnu ulogu u timu. Nekoliko puta je sjajno prošao po svojoj strani, centrirao i podsetio na to da nije slučajno tri puta direktno asistirao za golove na pripremama. Na drugoj strani odbrane starosedelac Vukajlović bio je, prema navici, jedan od najborbenijih.

Ključna uloga u timu i verovatno na celom meču pripala je Milošu Tošeskom, koji je svih 67 minuta na terenu donosio prevagu na sredini u korist Napretka, pokazao da će možda biti igrač koji će doneti timu ono što je prošle sezone nedostajalo, velikim radijusom kretanja i kreacijom. No, sve je to otišlo niz vodu, tas na vagi okrenuo je Makedonac na stanu Partizana, jer je iz fanatičnosti i posle nesmotrenog starta na sredini terena nad mladim Đurđevićem, morao u svlačionicu, što je za Gorana Stevanovića značilo pomeranje u postavci i, ispostaviće se, gubitak čvrstine u veznom redu.

Bilo je evidentno da su Krstić i Karaklajić imali više slobode i fokusiranosti na sredini uz sjajnoj bivšeg igrača Spartaka, mada je Napretku nedostajalo povezanosti u poslednjoj trećini, malo više maštovitosti i probojnosti. Imao je, doduše, kapiten Bastajić dve izgledne prilike u drugom delu, ali je kruševački tim, uz prikazanu želju, morao još hrabriju u završnici u nekim trenucima. Mladi špic Bubanj bio je u prilici u uvodu meča, nakon toga se videlo da mu nedostaje iskustvo i da će se Napredak, povratkom Miličića ili Petkovića kao bonus rešenjima (nisu mogli da igraju zbog klauzule u ugovorima protiv Partizana), verovatno odlučiti da u špic stavi Obradovića ili Šarića, koji imaju više minuta u Mozzart Bet Superligi.

Na krilima dva igrača i iz prethodnog rostera, Bastajića i Stojiljkovića, prikazali su Kruševljani nadahnutost, ali kao je da je baš po bokovima nedostajalo više probojnosti i oštrine i to je jedan od detalja na kojem može napredovati Napredak. Jer, jasno je da sastav formiran tek pre mesec dana, ne može danas da pokaže sve ono što bi mogao kroz nekoliko meseci, a da Goran Stevanović ima kvalitetan materijal za rad pokazao je sinoćni meč. Po strani to što ostaje upitno u kakvom je momentumu Partizan, i da li je Napredak bio „samo“ posebno motivisan, kao mnogi u meču protiv večitih rivala.


tagovi

Napredak KruševacGoran StevanovićMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara