Donaruma počeo da uči engleski za novi klub, ispoštovaće Milan da ne ode u Juventus

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.03.20. | 09:19

I PSŽ se nada da bi mogao da ga dobije džabe

Vreme u karantinu zbog korona virusa se prekraćuje na razne načine, a nisu izuzetak ni fudbaleri koji su vreme bez fudbala izabrali da prekraćuju na razne načine. Od vežbi kondicije, preko kuvanja, do učenja jezika. Takav primer je i Milanov golman Đanluiđi Donaruma koji se na društvenim mrežama pohvalio da je počeo sa učenjem engleskog jezika.

I potpalio je vatru da se sprema za selidbu u Englesku.

Izabrane vesti

Međutim, to je samo jedan od razloga koji je naveo italijanske medije da opet pokrenu priču o Donaruminom odlasku iz Milana. Glavni razlog je situacija oko njegovog ugovora.

Donaruma ima ugovor sa Milanom do leta 2021. godine što znači da Rosoneri moraju da odluče šta da rade sa njim. Poslednje leto je poslednja šansa da ga prodaju. Ili da ga zadrže još godinu dana, a onda ga puste bez obeštećenje. Naravno, ako ne produži ugovor.

Šanse da će Donaruma potpisati novi ugovor su sve manje. Pre četiri godine, posle prave sapunice i rata na relaciji Milan – Mino Rajola, mladi golman je ipak potpisao novi ugovor godinu dana pre isteka starog. Dao je Milanu šansu, ali se verovatno kaje jer je naredne tri sezone proveo u klubu koji nije bio konkurentan u borbi za velike trofeje i nije uspeo da se vrati u Ligu šampiona. A Donaruma je ipak kalibar golmana za najveće domete. Zato bi mogao da prelomi i ovoga puta ne odluči da potpiše novi ugovor. Po cenu da sledeću sezonu sedi na tribinama i onda ode džabe.

A i Milan je u sve većim problemima kako da ispegla klupske knjige. Donarumina plata od 6.000.000 evra neto godišnje je najveća u klubu i Milan bi mogao da se odluči na njegovu prodaju iz tog razloga. Još zimus je počelo kresanje troškova kada su prodati igrači sa većim ugovorima poput Pjonteka, Borinija, Reine, Susa, Rodrigeza, Kaldare... Budžet je tada donekle rasterećen, ali je opterećen i novim visokim ugovorom Zlatana Ibrahimovića. Šveđanin će napustiti klub na kraju sezone, Milan će opet rasteretiti budžet, a sa Donaruminom prodajom bio ga potpuno doveo u red.

Letos su Rosoneri tražili 50.000.000 evra za svog najvrednijeg igrača, ali narednog leta će možda pristati i na manju ponudu jer neće moći mnogo da biraju. Za premijerligaše je to više nego podnošljiva cena. Novog golmana će tražiti Čelsi koji želi da se reši Kepe. Šuška se i da je Siti nezadovoljan Edersonom, a čak se pominje i Everton koji ima velike planove sa Anćelotijem.

Priliku da zgrabi Donarumu vreba i Pari Sen Žermen u kojem transfer politiku vodi Milanov bivši direktor Leonardo. Doduše, on se nada da bi mogao da dobije Donarumu besplatno u leto 2021. kada mu istekne ugovor u Milanu. Do trada bi Kejlor Navas odradio posao na golu, a dolaskom Donarume bi bio sklonjen.

Ono što je izgleda izvesno je da Donaruma neće u Juventus koji ga juri godinama i da je odbacio tu mogućnost. Kada već ne može da se bori za titule sa Milanom, neće to raditi ni sa drugim italijanskim klubovima...

(FOTO: reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara