Za Novi Pazar Voždovac je više od večitih

Vreme čitanja: 2min | čet. 27.04.23. | 11:22

Tim sa Jošanice 360 minuta nije postigao gol protiv Zmajeva

 Kako dati gol Voždovcu? Na to pitanje Pazarci nemaju odgovor punih 360 minuta. Tri neuspešna pokušaja u tekućoj Mozzart Bet Supeligi 2022/23, plus prazna puška u prošlosezonskom prolećnom okršaju. Golgeterski post protiv kolektiva iz Zaplanjske traje duže od 20 meseci, otkako je Almir Aganspahić u prestonici neposredno pre poslednjeg sudijskog zvižduka "sa kreča" ublažio poraz svog tima (2:3).

Pogađali su fudbaleri Novog Pazara u ovom prvenstvu mrežu Crvene zvezde, takođe i TSC-a, Čukaričkog, Partizana, Vojvodine… "Klinšit" je upisao Voždovac u tri i jedino još Kolubara, ali u dva vojevanja sa pazarskom četom.        

Izabrane vesti

Prvi plej-of meč Novog Pazara na domaćem terenu ikada, pred praznim tribinama Džaizkoin arene, nije prošao slavno, a nije moralo da bude ni toliko neslavno. Imao je domaćin neke šanse, pre svega preko najboljeg strelca Andrije Majdevca, fino je dodao gas posle izmena sredinom drugog poluvremena, ali je mladi golman i kapiten Zmajeva Andrija Katić odoleo svim iskušenjima. Trofej za hrabrost Voždovčani su dobili u drugom minutu sudijske nadoknade zaslugom rezerviste Borisava Burmaza.

"Taj pogodak odlučio je pobednika, a stigao je kao nagrada za trud ovoj mladoj ekipi. Ko nije bio na terenu nema pravu sliku jer su uslovi za igru bili izuzetno teški zbog obilnih padavina prethodnih dana. S obzirom na okolnosti, mislim da su obe ekipe pružile vrlo dobro partiju. Kontrolisali smo stvari u prvom poluvremenu, napadali. Nedostajalo je, ipak, određene direktnosti u poslednjoj trećini rivala. U drugom delu morali smo da pazimo na ofanzivnu tranzicija Novog Pazara, kao jednu od najboljih u ligi. Imao je Pazar šanse naročito u drugom poluvremenu, kada smo u nekom periodu malo pogubili niti. Pružio je i domaćin izuzetnu partiju, ali mi smo bili te sreće da u poslednjem minutu stvorimo šansu i da Burmaz pogodi za tri boda", ocenio je dešavanja na terenu šef struke Voždovca Nikola Puača.

Na komplikovane uslove za igru ukazao je i trener Pazaraca Davor Berber. Od starta je poslao u vatru omladince Almina Kahrimanovića i Adentuđija Rasaka Adešinu, ali nagrade za hrabrost nije bilo. Štaviše, stigla je nova glavobolja. Na isteku 30. minuta teško povredio jedini desni bek u ekipi Periša Pešukić. Priroda povrede beskompromisnog Crnogorca biće poznata posle detaljnih pregleda, ali jasno je da nije dobro.                

"Čestitam Voždovcu na dobroj, fer i korektnoj igri. Potrošili smo se maksimalno, koliko smo mogli. Niko se nije štedeo, pa ne mogu da zamerim igračima. Bilo je mnogo bolje nego protiv Vojvodine. Imali smo šanse, a na kraju je popustila koncentracija. Delimično nam je poljuljano samopouzdanje. To je fudbal, promašiš i izgubiš utakmicu. Dešava se. Okrećemo se dalje, razmišljamo o narednom protivniku. Potrebno je da se što pre izdignemo, da prevaziđemo rezultatsku krizu iz poslednja tri kola. Dolazi nam kragujevački Radnički 1923. Želimo da odigramo kako treba i uzmemo bodove", konstatovao je Berber.


tagovi

Davor Berber

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara