(Za)dovoljnih 2:2

Vreme čitanja: 4min | čet. 22.08.19. | 08:23

Jang Bojs je protiv Crvene zvezde bio favorit i bliži pobedi. Ali do nje nije došao i Zvezda je opet isporučila rezultat

Imala je Crvena zvezda sinoć šansu da pobedi u Bernu. Da je ušla ona Rodićeva glavom za 3:1. Da VAR nije presudio na belu tačku. Možda bi Zvezda i izdržala sa 2:1 jer je izdržala i gore u Danskoj. A možda bi se otvorilo i više prostora za kontre za treći gol. Moglo je...

Ali isto tako je pošteno reći da su Jang Bojsi bili još bliži pobedi. Uostalom, i sam Vladan Milojević je rekao da je moglo da pretegne na obe strane. Švajcarski šampion je imao bolje i zrelije šanse i u većem delu meča bio taj koji je napadao. Milan Borjan je spasao nekoliko golova, nekoliko su ih i Švajcarci romašili (Asale i Oro najbolje), Gobeljić je izbacio loptu sa gol-linije... Jang Bojsi imaju za čim da žale.

Izabrane vesti

A ako oni žale, logično je da bi zvezdaši trebalo da budu zadovoljni sa ovih 2:2. A tih 2:2 bi trebalo da budu dovoljni na kraju.

Uostalom, mnogi bi potpisali uoči meča da se Zvezda vrati sa 2:2 iz Švajcarske. Jeste da je patila na kraju, jeste da je imala i sreće, ali ono što je zaštitni znak Milojevićeve Zvezde je da ona u ovakvim utakmicama uglavnom na kraju isporuči rezultat. Tako je bilo u prethodnih 11 dvomeča u kvalifikacijama, a igrala je i protiv jačih timova od Jang Bojsa. Čak je sinoć odigrala i bolji meč nego u Kopenhgenu, pokazala više opcija u napadu i bila opasnija po gol rivala nego u Danskoj. I na kraju, isporučila rezultat.

Ali činjenica je da su Jang Bojsi imali 26 pokušaja za gol u raznim opasnim i manje opasnim siuacijama. A Zvezda 12. Jang Bojsi su imali 13 šuteva, Zvezda osam. Jang Bojsi su imali devet šuteva u okvir Borjanovog gola, Zvezda dva koji su i završili u mreži Fon Balmosa i dva koja nisu. Domaći tim je imao duplo više kornera (10:5), veći posed lopte (61%:39%), više odigranih (510:276) i više uspešnih pasova (428:206). I opet, nisu uspeli da slome Zvezdu. Što je u neku ruku i zaštitini znak Milojevićevog tima koji ostaje na nogama i kada se susretne sa serijom udaraca. Kao u Salcburgu, kao i u Kopenhagenu.

Ono što je sinoć možda i najviše zabrinulo je igra Jang Bojsa. Mnogo bolja nego što se očekivalo od ekipe koja se drastično promenila poslednjih meseci i na prvi pogled izgledala oslabljeno. Napadački trozubac NgameluAsaleNsame je stvorio gomilu šansi iz kojih Jang Bojs nije uspeo da na kraju ostvari neki kapital. A Zvezda ide kući sa prednošću gola u gostima. Tačnije, dva gola u gostima.

Šta ima Zvezda, a nema Jang Bojs?

Švajcarci su sinoć frustrirani dočekali kraj meč. Videlo se to i po raspoloženju domaćih navijača na tribinama u finišu meča. Kao da su razmišljali kako im Liga šampiona izmiče sve više sa svakim minutom kojim su bliži Beogradu. Iako su bili favorit u ovom meču, nisu uspeli da iskoriste prednosti koje su imali. Od navijača, specifičnog terena sa veštačkom travom, do bolje igre i zrelijih šansi.

Trened Seoane je svesno rizikovao uvođenjem dvojice ofanzivnijih igrača od onijih koji su zamenjeni, a onda i hazarderskim potezom da na teren pošalje nedovoljno spremnog Oroa. On mu je vratio golom, ali nije da je baš taj gol došao kao plod njegovog ulaska u igru.

Zvezda prodaje Bena posle revanša sa Švajcarcima i dobija 2.200.000 evra!

Jang Bojsi su se prošlih godina mnogo oslanjali na igru po bokovima i centaršutevima visoko postavljenih bekova Mbabaua i Benita koji su ovog leta otšili. Na isti način su sinoć pokušavali njihovi naslednici Garsija i Lotomba, a Nsame je sjajno odmenio Oroa u startnih 11. I opet, Zvezda je ta koja je izborila rezultat.

Bez Jovičića koji je uigravan celog leta i vezivno je tkivo ovog tima više od dve godine. Bez suspendovanih Jovančića i Milunovića, bez povređenih Pavkova i Bena, sa nedovoljno spremnim Garsijom. Sa Ivanćem van forme i bez očekivane ukloge. Sa Boaćijem koji sve teže ulazi u šanse.

Imali su Jang Bojsi mnogo hendikepa i ponešto bitnih odlazaka ovog leta, ali imala je i Zvezda gomilu malera i suženog manevarskog prostora pred ovaj meč. I uspela je... Jang Bojs nije. A videlo se da u Zvezdinoj igri ima mnogo kapaciteta da stvari izgledaju bolje u revanšu.

Zato treba biti zadovoljan sa ovih 2:2. U pitanju je meč u gostima plej-ofa za Ligu šampiona. Poslednja faza u kojoj Zvezda nije bila dugo do prošlog leta. I do koje ovog leta nisu dogurali brojni dobri timovi poput PSV Ajndhovena, Seltika, PAOK-a, Dinamo Kijeva, Porta... Čak i jedan Ajaks nije pobedio na gostovanju u plej-ofu za Ligu šampiona, a Krasnodar je zgažen sa četiri gola razlike.

Zvezda je izborila odličnih 2:2 u gostima i namestila sebi meč loptu na Marakani. Zato su ovo zadovoljnih 2:2. Vrlo verovatno i dovoljnih.

FOTO: FK Crvena zvezda


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara