Mark Bernal (©Reuters)
Mark Bernal (©Reuters)

Za Barsino dete prelepa bajka se pretvorila u horor

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.09.24. | 15:01

Teški dani čekaju 17-godišnjek Marka Bernala pošto mu predstoji godinu dana pauze zbog povrede kolena

Fantastično je počela sezona za Marka Bernala, tinejdžera poniklog u Barseloni. Iako mu je tek 17 godina, Hansi Flik mu je ukazao ogromno poverenje uvrstivši ga u startere prve tri utakmice Primere. Bio je Nemac primoran na to usled problema sa licenciranjem novih igrača, ali mladi Katalonac je odlično iskoristio svoju šansu. Barselona je savladala Valensiju, Atletik Bilbao i Rajo Valjekano (svakoga sa 2:1), međutim, kraj poslednje od te tri utakmice Bernal je dočekao u suzama.

U nadoknadi drugog poluvremena utakmice igrane u madridskom predgrađu vezista za kog se očekuje da bi mogao biti naslednik Serhija Busketsa doživeo je povredu kolena, U nameri da zaustavi protivničkog igrača ušao je u duel i dobio jak udarac. Odmah je bilo jasno da ga čeka pauza, ali nakon što je lekarskim pregledima utvrđeno da se radi o povredi prednjeg ukrštenog ligamenta i bočnog meniskusa levog kolena doktor u Barseloni su postali svesni da će Bernal morati na operaciju i da ga čeka dugo odsustvo.

Izabrane vesti

Hirurški zahvat obavljen je ovog ponedeljka, a Barselona je saopštila da će 17-godišnjak pauzirati čak 12 meseci.

Teška godina predstoji mladom Bernalu, biće na velikim psihološkim iskušenjima, ali ukoliko ih prebrodi, pomoći će mu to da se mentalno jači vrati na teren, sa velikim iskustvom iza sebe.

Bernal je već propustio okršaj sa Valjadolidom u kom su Kataloncsii savladali rivala sa ogromnih 7:0.

Defanzivni vezista je u julu potpisao dvogodišnji ugovoro sa klubom, tako da će po povratku na teren ući u poslednju godinu saradnje. Verovatno će mu Barselona ponuditi novi produžetak.


tagovi

Mark BernalBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara