Raul Himenez slavi gol (©Reuters)
Raul Himenez slavi gol (©Reuters)

Vulvsi udavili Bijelsu u blatu, Himenez doneo bodove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.10.20. | 22:52

Zaslužene doduše

Očekivao se atraktivniji fudbal, dobili smo pravi “hard-core“ prvenstveni okršaj. Jer Lids, jedna od ekipa koja svakako spada među najlepše u Premijer ligi, ako gledamo strogo estetski utisak, uvaljana je u blato u kome se fudbalski umetnik kakav je Marselo Bijelsa jednostavno ne snalazi. Teniskim žargonom, “šljaka“ nije njegova omiljena podloga, pa Lids prvi put ove sezone nije uspeo da stigne do protivničke mreže, dok je Raul Himenez – uz dosta sreće – postigao taj jedan gol za pobedu Vulverhemptona od 1:0 i skok na deobu trećeg mesta na tabeli sa Liverpulom.

Istina, zaslužili su Vulvsi tu sreću, mada je Lids bio nešto kvalitetniji sastav u prvom poluvremenu. Međutim, upali su u klopku gostiju i za čitavih 90 minuta nisu baš napravili nešto posebno veliko u napadu. Par pretećih akcija koje nisu imale završnicu kakvoj su se nadali Paunovi.

Izabrane vesti

Nije doduše ni gost blistao, naprotiv, ali jeste Danijel Podsense imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, da bi u drugom i zatresli mrežu, ali je taj gol poništen u još jednom geodetskom premeravanju terena video tehnologijom.

Kad već nije htelo kroz igru, onda je moralo na silu. Himenez je ni iz čega izmislio gol, mada je verovatno u trenutku šuta i sam odustao od ideje da će ga dati. Predugo je naime držao loptu u nogama i došao u pat poziciju iz koje je uputio očajnički šut koji nema šanse da bi otišao tamo gde treba. A onda se i nebo osmehnulo gostima, zakačila je lopta Kalvina Filipsa i uhvatila Lidsovog golmana na pogrešnoj nozi.

Nije tu bilo spasa. A nije bilo ni Lidsovog odgovora u finišu meča. Lids je pao na deseto mesto, Vulvsi su sa 15. skočili na deobu trećeg. Jeste početak sezone, ali i to nešto govori o tome koliko je fudbal postao nepredvidiv u korona eri.

PREMIJER LIGA – 5. KOLO

Subota

Everton – Liverpul 2:2 (1:1)

/Kin 19, Kalvert Luin 81 – Mane 3, Sane 72/

Čelsi - Sautempton 3:3 (2:1)

/Verner 15, 28, Haverc 59 - Ings 43, Adams 57, Vestergard 90+2/

Mančester Siti - Arsenal 1:0 (1:0)

/Sterling 23/

Njukasl - Mančester Junajted 1:4 (1:1)

/Šo 2ag - Megvajer 23, Fernandeš 86, Van Bisaka 90, Rašford 90+6/

Nedelja

Šefild Junajted - Fulam 1:1 (0:0)

/Šarp 85 penal – Lukman 77/

Kristal Palas – Brajton 1:1 (1:0)

/Zaha 19pen – Mekalister 90/

Totenhem – Vest Hem 3:3 (3:0)

/Son 1, Kejn 8, 16 – Balbuena 82, Sančez 85, Lansini 94/

Lester – Aston Vila 0:1 (0:0)

/Barkli 91/

Ponedeljak

VBA - Barnli 0:0

Lids – Vulverhempton 0:1 (0:0)

/Himenez 70/



tagovi

Raul Himenez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara