Pablo Sarabija (Reuters)
Pablo Sarabija (Reuters)

Vulvsi ispunili želju Lopetegiju: Stigao je igrač kojeg svi treneri vole

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.01.23. | 21:20

Pojačanje iz Pari Sen Žermena

Od Atletika je pozajmljen brazilski napadač Mateus Kunja, iz Nice je za 11.000.000 evra kupljen gabonski vezista Mario Lemina, a Vulverhempton je večeras potvrdio i treće zimsko pojačanje.

Na stadion Molino je iz Pari Sen Žermena u transferu teškom 5.000.000 evra stigao španski univerzalac Pablo Sarabija. Ugovor je potpisan na dve i po godine i ispunjena je velika želja trenera Đulena Lopetegija.

Izabrane vesti

Lopetegi je Sarabiju trenirao u omladinskoj reprezentaciji Španije i od tada je veliki poštovalac njegovih kvaliteta. Sarabija je zahvalan igrač kojeg treneri ugalanom vole jer može da igra na više pozicija a najbolje se snalazi na desnom krilu.

Iako ne spada u red fudbalskih zvezda, Sarabija je bio jedan od igrača kojima je bivši španski selektor Luis Enrike najviše verovao. U Enrikeovom selektorskom mandatu, Sarabija je bio osmi po broju odigranih mečeva. Čak je španski stručnjak posle eliminacije sa Mundijala u Kataru, javno priznao da se ogrešio od njega.

“Sarabija je zaslužio više od pet minuta protiv Maroka. Da mogu da vratim vreme, bio bi mi starter. Verovatno bismo i sa njim izgubili utakmicu ali on je zaslužio više”, rekao je tada Enrike.

Sarabija je ponikao u Real Madridu ali je za prvi tim odigrao samo jednu utakmicu. Potom ga je kupio Hetafe za koji je odigrao blizu 150 mečeva da bi potom prešao u Sevilju u kojoj je tri sezone blistao i postao reprezentativac Španije. Kupio ga je PSŽ u kojem je na više od pola utakmica ulazio u igru sa klupe ali je sve zajedno sakupio blizu 100 mečeva za Svece.

Ipak, zbog jake konkurencije i dolaska Lea Mesija je prošlu sezonu proveo na pozajmici u lisabonskom Sportingu. Hteli su Lavovi da ga otkupe ali ga je PSŽ ipak vratio po želji direktora Kampoša. Igrao je na 19 mečeva za PSŽ ove sezone ali na većini je ulazio sa klupe i rešio je da ode negde gde će imati bitniju ulogu.

Javili su se Vulvsi kojima su neophodna pojačanja u borbi za opstanak i vrlo brzo je postignut dogovor. Ključni čovek za transfer je bio Lopetegi koji je sa Sarabijom sarađivao u Sevilji i omladincima Španije.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Pablo Sarabija

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara