Rafael Varan (©Reuters)
Rafael Varan (©Reuters)

Vukovi grizli, ali Varan doneo tri boda neubedljivom Junajtedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 14.08.23. | 23:04

Četa Erika ten Haga se mučila sa Vulverhemptonom, ali pobeda se piše

Nije bila premijera za pamćenje, ali Mančester junajted je novu sezonu otvorio pobedom. Nema sumnje da su na Old Trafordu postavili najviše moguće ciljeve i pobeda nad Vulverhemptonom samo je prvi korak, ali moraće Erik ten Hag ozbiljno da promisli kako da popravi igru svog tima, jer opšti je utisak da je Vulverhempton bio bolji - 1:0.

Vukove su mnogi već videli u borbi za opstanak, pogotovu jer nisu imali preterano dobar prelazni rok. Potrošili su veliki novac na otkup ugovora Mateusa Kunje iz Atletiko Madrida, nakon što je Brazilac proveo prošlu polusezonu na pozajmici u klubu. Angažovali su i Bubakara Traorea iz Meca, ali je otvaranje sezone ispratio sa klupe, kao slobodni igrači stigli su Met Doerti iz Atletika i rezervni golman Tom King iz Northemptona.

Izabrane vesti

Uz sve to, promenili su trenera pet dana pred početak sezone. Geri O'Nil je nasledio Julena Lopetegija. Bilo je mnogo razloga za sumnju, ali ako se po jutru dan poznaje... Vukovi su odigrali odličan meč, bili izuzetno opasni u tranziciji. Odlično je u nekoliko navrata povukao Kunja i pokazao da bi mogao da bude motor ove ekipe. Izostala je realizacija, što će verovatno biti i najveći problem posle odlaska Raula Himeneza u Fulam, ali Vulverhempton se nije uplašio na Teatru snova. Pokazao je spremnost da se potuče sa jednim od favorit za titulu, ali i da poseduje ozbiljan kvalitet.

Što se tiče Crvenih đavola, opšti je utisak da će morati bolje. Markus Rašford je kao najistureniji propustio nekoliko dobrih prilika. Moglo bi mnogo toga da zavisi od mladog Rasmusa Hejlunda, ali 75.000.000 evra plaćeni Danac ima samo 20 godina... Mejson Maunt, blago rečeno nije oduševio na zvaničnom debiju, Antoni i Alehandro Garnaćo su imali ozbiljnih problema sa Nelsonom Semedom i Rajanom Ait Nurijem po bokovima. Sve u svemu, igra Ten Hagove ekipe je bila neubedljiva, ogolili su fudbaleri Vulverhemptona brojne mane Junajteda i to na njegovom stadionu. Ali, tri boda se pišu i to je početak kakvom su se u Mančesteru nadali.

Mateus Kunja protiv Junajteda (©Reuters)Mateus Kunja protiv Junajteda (©Reuters)

Počelo je velikom šansom za Rašforda već u 12. minutu, ali nije najbolje šutirao i Žoze Sa ga je zaustavio u situaciji jedan na jedan. Kako je meč odmicao, tako su Vukovi podizali broj obrtaja i pravili sve veće probleme rivalu. Kunja je sjajno povukao u 27. minutu, prosledio loptu do Pabla Sarabije, a Španac je tukao tik pored desne stative.

Samo šest minuta kasnije, ponovo Kunja, šutirao je iz solidne pozicije, ali levo od gola. Tek u nadoknadi je došlo do novih uzbuđenja. Najpre je odbrana Vulvsa u zadnji čas izblokirala dobar pokušaj Antonija, a onda je Rafael Varan tukao glavom posle kornera, ali je za malo bio neprecizan.

Po povratku sa pauze je Kunja nastavio da teroriše zadnju liniju Đavola. Igrao se 49. minut kada je imao najbolju priliku, ali je pogodio stativu! Imao je i 55. minutu novu šansu posle sjajnog prodora, ali ga je ovoga puta Andre Onana zaustavio. Razmrdao je Ten Hag malo svoju ekipu uvođenjem Kristijana Eriksena i Džejdona Sanča umesto Maunta i Garnaća, a ubrzo se i zatresla mreža gostiju. Nisu rezervisti imali preveliku ulogu kod gola: Aron Van Bisaka je ubacio sa desne strane, Varan nadvisio odbranu Vulvsa i glavom sproveo loptu u mrežu - 1:0.

Nakon toga je usledila opsada Junajtedovog gola. Poslao je O'Nil na teren i Fabija Silvu, pa i Sašu Kalajdžića, a upravo je mladi Portugalac imao dve kolosalne šanse. U rasponu od šesdesetak sekundi našao se u dve dobre situacije pred golom Mančestera, ali ga je oba puta zaustavio večeras izuzetno raspoloženi Onana. Izblokirala je potom odbrana Junajteda pokušaj Silve u 90. minutu, a onda je duboko u nadoknadi viđena i jedna sumnjiva situacija u kaznenom prostoru Junajteda. Kalajdžić je pao posle duela sa Onanom, ali sudija nije ni pogledao snimak. Protestovao je trener Vulvsa i zbog toga dobio žuti karton.

Junajted je izdržao sve nalete Vulverhemptona i na kraju slavio, a o igri možda najbolje govori da su najistaknutiji pojedinci u trijumfu bili golman Andre Onana, desni bek Aron Van Bisaka i štoper Rafael Varan.

PREMIJER LIGA - 1. KOLO

Petak

Barnli - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Haland 4, 36, Rodri 75/

Subota

Arsenal - Notingem Forest 2:1 (2:0)

/Nketija 26, Saka 32 – Avoniji 82/

Bornmut – Vest Hem 1:1 (0:0)

/Solanke 83 - Boven 51/

Brajton – Luton 4:1 (1:0)

/Marš 36, Pedro pen 71, Adingra 85, Ferguson 90+6 - Moris pen 81/

Everton – Fulam 0:1 (0:0)

/Rid 73/

Šefild Junajted – Kristal Palas 0:1 (0:0)

/Eduard 50/

Njukasl - Aston Vila 5:1 (2:1)

/Tonali 6, Isak 16, 58, Vilson 77, Barns 90+1 - Dijabi 11/

Nedelja

Brentford – Totenhem 2:2 (2:2)

/Mbuemo 26pen, Visa 36 – Romero 11, Emerson 45+4/

Čelsi - Liverpul 1:1 (1:1)

/Disasi 37 - Dijas 18/

Ponedeljak

Mančester junajted - Vulverhempton 1:0 (0:0)

/Varan 76/



tagovi

Mančester JunajtedVulverhemptonRafael Varan

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara