Vukan Savićević (©Starsport)
Vukan Savićević (©Starsport)

Vukan Savićević: Moramo da se mobilišemo i zbijemo redove za Maribor

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.24. | 16:15

„Došlo je do pada samopouzdanja u ekipi, ali sada je šansa da ga povratimo“, kaže vezista Vojvodine

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Vošina kompletna prethodna dva meseca staće sutra uveče u 90. minuta, na TSC areni. Novosađani su u situaciji „biti ili ne biti“, a cilj je jasan - pobeda i plasman u plej-of rundu kvalifikacija za treće po rangu UEFA takmičenje.

Izabrane vesti

Lale u ovaj susret nose teret negativnog rezultata iz „Ljudskog vrta“ (2:1), ali i teret od pet vezanih poraza u svim takmičenjima. Meč koji će se sutra veče odigrati u Bačkoj Topoli, mogao bi iz više razloga, da bude prekretnica sezone za Staru damu.

Toga je svestan i jedan od najiskusnijih fudbalera Vojvodine - Vukan Savićević, koji ističe da je ovo idealna prilika da ekipa izađe iz crne serije.

„Znamo svi u kakvoj smo situaciji trenutno, da nismo pobedili niz utakmica, ali moramo nekako da se mobilišemo i zbijemo redove. Imali smo dosta sastanaka posle TSC-a, znamo šta nam je činiti. Šef nam je ukazao na neke stvari, imali smo sastanak i sa predsednikom Dragoljubom Zbiljićem i svi zajedno znamo da je naš zadatak da prođemo Maribor. U pitanju je kvalitetan tim, znamo svi da je najopasniji pojedinac Josip Iličić, ali fudbal je igra sa 11 igrača, a mi smo kao ekipa jaki i možemo da prebrodimo ovu stanicu“, uveren je crnogorski reprezentativac.

Savićević navodi da su ih Slovenci u nekim segmentima igre iznenadili u prvom meču.

„Svako svakog analizira i svi znaju da volimo da igramo od golmana. U nekim trenucima smo naterali i Ajaks da se spusti u niski blok. Mnogi naši rivali igraju tako i u takvim situacijama nema mnogo prostora za šuteve sa distance. Nas je malo i Maribor iznenadio svojim pristupom, morali smo da pokušamo više da igramo preko centaršuteva. Radimo na tome, analiziramo protivnika i što se tih taktičkih stvari tiče, siguran sam da stručni štab ima rešenje“

Bivši igrač Crvene zvezde smatra da su Lale svojim igrama u dosadašnjem delu kvalifikacija, zaslužile da odu korak dalje.

„Kao ekipa imamo veoma jak pobednički mentalitet, koji smo pokazali čak i protiv Ajaksa. Došlo je do nekog pada samopouzdanja posle Čukaričkog, ali verujem da ćemo se vratiti i pokazati da imamo kvalitet i da zaslužujemo da prođemo dalje. Zaista verujemo u našu ekipu“, istakao je Savićević i dodao da će im podrška navijača biti neophodna kako bi ostvarili željeni rezultat:

„Navijači su nam dali ogromnu podršku i hvala im na tome. Ni njima nije lako, putuju stalno, a vidim i da na društvenim mrežama pozivaju da u što većem broju dođu u Bačku Topolu i nadam se da će tako biti i u četvrtak.“

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

Kvalifikacije za Ligu konferencijeFK VojvodinaMariborVukan Savićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara