©MN Press
©MN Press

Vujadinović poklonio penal za pobedu Čukaričkom, Docić oberučke prihvatio

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.08.24. | 20:00

Brđani iz jedanaesterca u šestom minutu nadoknade stigli do nova tri boda (2:1)

Beogradski derbi OFK Beograda i Čukaričkog u Zaječaru pripao je nominalnim gostima koji su umeli da naplate neopreznu reakciju Nikole Vujadiinovića i penal pretoče u gol vredan tri boda (2:1).

Uzbudljiv susret između Romantičara i Brđana odlučen je sa bele tačke sigurnim udarcem Marka Docića koji je potpisao treći trijumf u sezoni svog tima, ali i prvi poraz kluba sa Stare Karaburme od povratka u elitu.

Izabrane vesti

U želji da izbije loptu Vujadinović je šutnuo Uroša Miladinovića i duboko u sudijskoj nadoknadi napravio jedanaesterac koji je lider Brđana iskoristio rutinski, u svom stilu.

Ukrao je kapiten Čukaričkog tako mesto pod reflektorima Ebenezeru Ananu koji je odigrao fenomenalnu partiju. Tutnjao je timočkim prugama brzi voz iz Gane i stvarao konstantne probleme rivalu, a jedan od brojnih prodora okončan je penalom pošto je igrača na pozajmici iz Crvene zvezde oborio Nikola Stanković.

Izborio se Anan za penal, ali je za razliku od Docića oko 45 minuta kasnije Aleksandar Kahvić je na početku drugog poluvremena bio nesiguran sa bele tačke. Šutirao je špic OFK Beograda pored gola i tako propustio priliku da neutrališe vođstvo Čukaričkog koje je doneo Vinisijus Melo u 11. minutu.

Uspeo je Kahvić da se iskupi za veliki promašaj već u 55. minutu kada je na fenomenalan način glavom matirao Kaličanina. Napadač OFK Beograda iskoristio je sjajan centaršut sa levog boka Slobodana Stanojlovića da se treći put ove sezone upiše u strelce.

Pogodak nekadašnjeg Zvezdinog đaka bio je praktično identičan odgovor na vodeći gol Čukaričkog iz 11. minuta kada je Lazar Tufegdžić sa desnog krila uputio idealan centaršut, a Melo glavom matirao Popovića.

Ostaće igračima OFK Beograda žal za nshvatljivim greškama, ali jednako dekncentrisani u prelomnim momentima bili su i Brđani, te je Stefan Kovač u 39. minutu, posle iznuđene greške Vujadinovića, bio neprecizan iz situacije iz koje je lakše bilo promašiti gol. Takođe, među tragičare kluba sa Banovog brda da Docić nije iskoristio penal, bio bi svrstan i Mihajlo Cvetković koji je glavom iz peterca u poslednjim minutima utakmice imao priliku da slomi otpor rivala, ali je Popović uspeo da odbrani njegov udarac.

OFK BEOGRAD - ČUKARIČKI 1:2 (0:1)

/Kahvić 55 - Melo 11, Docić 90+6p/

Sudija: Milan stefanović

Žuti kartoni: Stanković, U. Milovanović, Cvetković (Čukarički)

OFK Beograd (4-2-3-1): Popović 6,5 - Gobeljić 6, Đermanović 5,5, Vujadinović 5, Vukičević 5,5 - Paločević 6 (od 84. Paločević -), Ado 6 (od 84. Momčilović -) - Mituljikić 6 (od 80. Halabrin -), Stanojlović 6,5 (od 70. Vlijter 6), Anan 7 - Kahvić 6,5.

Čukarički (4-2-3-1): Kaličanin 6,5 - Stanković 5,5, Jovanović 5,5, Stevanović 6,5, Cvetković 6,5 - Sisoko 6, Docić 7 - Tufegdžić 7 (od 46. Cionis 6,5), Kovač 6 (od 81. U. Miladinović 7), Ivanović 6 (od 90+1. Kabić -) - Melo 7 (od 63. Cvetković 6).

Igrač utakmice: Marko Docić (Čukarički)


tagovi

OFK BeogradČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara