UEFA dala novi rok: Da svi završe do kraja avgusta

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.03.20. | 13:08

Sad opet sledi čekanje i skeniranje situacije...

Šta će biti sa fudbalskom sezonom u domaćim ligama i evrokupovima? To je tema o kojoj će se najviše govoriti narednih nedelja i to je pitanje koja trenutno najviše muči čelnike UEFA. Evropski šampionat je odložen, ta činjenica daje prostor da se prvenstva u zemljama širom Evrope dovrše, međutim pitanje je kada će se steći uslovi za tako nešto. 

Ono što najviše brine jeste mogućnost da aktuelna sezona ne bude gotova, a da prema ranije utvrđenima datumima treba da počnu kvalifikacije za Ligu šampiona i Ligu Evrope. Jasno je da bi takav razvoj situacije bio neprihvatljiv, pa je evropska kuća fudbala prvobitno poslala dopis nacionalnim savezima u kome je stajalo da se preporučuje završetak domaćih takmičenja do kraja juna. 

Izabrane vesti

Samo desetak dana kasnije postalo je jasno da od toga neće biti ništa, iz prostog razloga što se u mnogim zemljama tek očekuje "pik" pandemije, tako da su nadležni pomerili granicu. Kako piše ugledni britanski Tajms pozivajući se na svoje izvore u Nionu, UEFA ima ideju da lige budu završene do kraja avgusta, a da onda posle kraće pauze krene nova, "skraćena" sezona. Pritom ovaj izraz "skraćena" nije baš najbolje objašnjen.

Sada ponovo sledi nedelju ili dve dana čekanja, kako bi se video razvoj situacije u Španiji, Italiji, Francuskoj, Nemačkoj...

I da li je i koliko realno uopšte razmišljati o tome da se fudbalska lopta zakotrlja ovog leta.  


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara