Vreme je za Vanju Milinkovića Savića: Šansa koju je čekao tri godine

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.12.20. | 18:53

Srbin se vraća među stative

Od dolaska pre tri i po godine, Vanja Milinković Savić nikada nije bio ovako blizu statusu prvog golmana Torina. Srpski čuvar se u brojnim italijanskim medijima najavljuje kao starter u sutrašnjem prvenstvenom meču protiv Rome na Olimpiku.

Mlađi od braće Milinković Savić je do sada upisao sedam zvaničnih mečeva u dresu popularnih Granata. Šest u Kupu Italije i debitantski u Seriji A protiv Đenove u maju 2018. Torino ga je posle godinu dana poslao u SPAL na pozajmicu gde je branio na dva meča u prvenstvu, da bi pozajmica nakon šest meseci bila preusmerena na adresu drugoligaša Askolija. Tamo je branio na sedam utakmica i vraćen je u Torino.

Izabrane vesti

U timu Granata je konstantno bio u senci nedodirljivog Salvatorea Sirigua koji je sjajno branio pa je tako usledila nova pozajmica. U Standard iz Liježa. Ni tamo se nije proslavio, branio je na tri utakmice i letos se opet vratio u Torino. Ali ovoga puta su ga Bikovi zadržali kao prvu alternativu startnom golmanu, dok je dotadašnji rezervni golman Samir Ujkani pao na treće mesto u hijerarhiji među stativama.

Milinković Savić je dobio šansu od trenera Đampaola ove sezone u Kupu Italije i dobro se pokazao u duelima protiv Virtus Entele i Lećea koje je Toro dobio. Istovremeno, bordo klub se našao u velikoj krizi rezultata u prvenstvu i ima samo šest bodova posle 11 kola. Ispadanje u Seriju B je sada realna pretnja, a nikome nije jasno kako je Marko Đampaolo do sada preživeo na klupi. A ako Toro neće da menja trenera, hoće trener golmana...

Iako je Sirigu prethodnih sezona bio jedan od najpouzdanijih prvotimaca, ove sezone mu ne ide. Primio je čak 27 golova na 11 mečeva, daleko je ispod svog nivoa, a navijače je razbesneo ponašanjem na poslednjem meču protiv Udinezea kada su ga kamere uhvatile kako se opušteno smeje posle poraza. Zato lokalni mediji javljaju da će Đampaolo sutra među stative lansirati Vanju Milinkovića Savića.

Trener Granata posebno ceni Vanjino umeće da igra nogom i da počinje akcije što je Siriguov minus. Zanimljivo, Vanjina najveća utakmica do sada je bila 20. decembra 2017. godine u Kupu Italije protiv Rome na Olimpiku kada je odbranio penal Džeku, pružio sjajnu partiju i bio jedan od najzaslužnijih za Torov prolaz i eliminaciju Vučice. Roma kao sudbina mlađeg brata Lacijeve zvezde Sergeja Milinković Savića...


tagovi

Salvatore SiriguVanja Milinković Savić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara