Mihajlo Ilić protiv Vojvodine (© MN Press)
Mihajlo Ilić protiv Vojvodine (© MN Press)

Vreme je za seniorski fudbal: Partizan spremio štopera za prvi tim, napredovao u svim parametrima

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.05.22. | 16:20

Mihajlo Ilić će od leta zaoštriti konkurenciju u poslednjoj liniji crno-belih

Dobiće Igor Vujačić dozvolu za odlazak u inostranstvo, da naplati dve vrlo dobre sezone, novi ugovor je potpisao Nemanja Miletić, plan je da Siniša Saničanin ostane i naredne sezone, radi se na trećem mandatu Svetozara Markovića, a bez obzira hoće li Bojan Ostojić produžiti ili završiti karijeru, među štoperima Partizana za naredni takmičarski ciklus će se naći i Mihajlo Ilić.

Prema informacijama Mozzart Sporta, momak iz „klase 2003“ dobiće priliku ne samo na letnjim pripremama, već i u narednom prvenstvu, da ozbiljno zaoštri borbu za mesto u poslednjoj liniji. Sve posle boravka u omladincima gde je vidljivo napredovao.

Izabrane vesti

U odnosu na jesen prošle godine, kad su pasionirani hroničari zbivanja u Humskoj mogli da ga vide na delu u završnici susreta sa Vojvodinom, Mihajlo Ilić je drugi igrač. Em je tad zamenio Miloša Jojića i publici se predstavio kao zadnji vezni, što mu je alternativna pozicija, em je poboljšao skoro sve karakteristike pod palicom trenera selekcije do 19 godina Nenada Brnovića. Praćeno odlaskom na pripreme prvotimaca i povremenim treninzima se seniorima po instrukcijama Aleksandra Stanojevića, gde je mogao da se uveri šta ga čeka kad pređe na viši nivo.

Upućeni kažu da je Ilić je unapredio igru obema nogama, karakterišu ga kvalitetan ulazak u igru, vrlo dobra igra glavom i tajming. Ova dva poslednja detalja, spojena u jednom, omogućila su mu i ofanzivan doprinos, jer je dao pet golova na terenima Omladinske lige, između ostalog zbog toga skrenuo je pažnju viših instanci. Zato su u kancelarijama procenili kako bi mogao da bude budući veliki projekat kluba, kome će biti posvećena velika pažnja, u nameri da se probije na veliku scenu kao ne tako davno Nikola Milenković i Strahinja Pavlović. Doduše, sadašnji štoperi Fjorentine i Bazela to su učinili sa margina, jer su maltene bili skrajnuti u drugi plan i prvu šansu koja im se ukazala ščepali obnema rukama. Iliću je ukazana maksimalna pažnja i tek će, jer su crno-beli svesni da imaju dragulja među omladincima.

Visina od 192 centimetra i izgradnja akcija iz poslednje linije omogućili su mu da pravi razliku među vršnjacima, a na Topčiderskom brdu smatraju da, iako je popravio i startnu brzinu, mora još da poradi na telu, „nabaci“ dodatnu mase, kako bi bio u stanju da izdrži duele sa fizički dominantnim napadačima. Upravo je to jedan od planova crno-belih tokom predstojećih meseci, da u dogovoru sa stručnjacima za fizičku pripremu naprave plan kojim bi Mihajlo Ilić u narednu sezonu ušao sa izglednim šansama da „krade“ minute starijima i(li) ih odmeni u nekim manje zahtevnim utakmicama.

Možda (u budućnosti) i reši pitanje bonusa, pošto nije baš da su se talenti crno-belih na tom planu proslavili posle odlaska Svetozara Markovića.

Inače, Mihajlo Ilić je počeo da treenira u rodnoj Jagodini, u školi fuidbala „Junor“ kod Zorana Milojkovića, da bi ga Zoran Kraljević spazio na kampu Partizana 2016, kasnije se razvijao u kadetskoj selekciji pod instrukcijama Dragana Kecmana i Nikole Filipovića, te omladinskoj kod Nenada Brnovića i Srđana Golovića.


tagovi

Mihajlo IlićFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara