Konačno malo radosti na Kamp Nou (©Reuters)
Konačno malo radosti na Kamp Nou (©Reuters)

Vreme je za Barsinu seriju pobeda, Oblak "zaključao" mrežu na Metropolitanu

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.12.20. | 08:56

Pobedom protiv Sosijedada četa Ronalda Kumana najavila bolje igre i rezultate. Atletiko na svom terenu primio samo gol na šest utakmica Primere. I za vikend promo kvote u Mozzartu

Neobična situacija na Kamp Nou. Veliki zaostatak za vodećima na tabeli, ozbiljni problemi u igri, rezultatima uslovili su da se u javnost uvuče velika doza skepse kad su u pitanju šanse Barselone da se domogne titule. Stoga se ovih dana više priča o budućnosti Lionela Mesija, odnosno njegovom eventualnom odlasku na kraju sezone, pa i predstojećim izborima za predsednika, zakazanim za 24. januar.

Ovih dana tako se najviše pričalo o kolosalnoj reklami koju je kandidat za predsedničku funkciju Đoan Laporta, inače prvi favorit da nasledi omraženog Đozepa Mariju Bartomeua, okačio 100 metara od stadiona madridskog Reala. Laportin portret uz provokativnu poruku: "Jedva čekam da vas opet vidim".

Izabrane vesti

To sve ipak ne menja činjenicu da Barselona ove sezone ima problema u igri i da je daleko od tima pred kojim su svi drhtali. Na strani je taj problem još očigledniji, pomalo neverovatno zvuči podatak da je tim Ronalda Kumana sa poslednja četiri gostovanja izvukao samo bod i pride postigao svega dva gola. Tračak nade u redovima katalonskog giganta bila je pobeda protekle nedelje protiv Sosijedada na Nou Kampu (2:1).

Problem je Mesi. Kada on igra onako kako može nema zime za Barsu, ali je problem što je Argentinac nezadovoljan i mislima daleko od Nou Kampa. Bodovni zaostatak za Atletikom i Realom nije veliki, pa i dalje Kumanovi izabranici mogu da se nadaju preokretu u sezoni i boljim rezulatima i serijama pobeda kakvu smo navikli od Mesija i kompanije prethodnih godina.

Posle tima iz San Sebastijana na Kamp Nou danas (16.15) stiže skromna Valensija. Gazda Piter Lim je pred početak sezone rasprodao skoro sve što valja i klub je trenutno 12. na tabeli, bez pobede u poslednja četiri kola, a kako je igrala mogla je da prođe i gore od tri boda u tom periodu. Ipak, na Mestalji je otresla Real sa 4:1 i neće se predati bez borbe, a biće odmornija od domaćina jer je u sredu igrala samo Kup meč sa niželigašem, dok je Barsa igrala derbi sa Sosijedadom.

I za vikend promo kvote u Mozzartu. Kvota na pobedu Pari Sen Žermena u nedelju protiv Lila je 2,05. Probajte negde da nađete veću.

Holandski stručnjak i dalje ne može da računa na povređene Đerara Pikea, Ansua Fatija, Serhija Roberta. Francuz Usman Dembele je počeo da trenira, ali nije u konkurenciji za meč sa Slepim miševima.

Gosti na Nou Kamp stižu bez povređenih Kevina Gameira, Sanmartina, holandskog golmana Jespera Silesena… Na mečevima Valensije ove sezone u La Ligi pada u proseku 2,92 gola, a na Barsinim 2,91. Na poslednjih pet utakmica ova dva tima u Barseloni, domaćini imaju četiri pobede, a jedan meč je završen nerešenim ishodom. Na prethodnih tri od četiri duela Barselone i Valensije dolazila je kombinacija GG3+.

Atletiko je izgubio gradski derbi od Reala prošle nedelje, ali je i dalje na čelu. Na Vanda Metropolitanu danas (14.00) stiže skromni Elče. Četa Dijega Čola Simeonea je primila samo jedan gol na šest utakmica na svom terenu ove sezone, i to u prvom kolu protiv Granade kada je bilo ubedljivih 6:1. Posle toga na pet mečeva mreža domaćina se nije tresla. Jan Oblak je na 11 utakmica u ovom šampionatu primio samo četiri pogotka, a dva od Reala u prošlom kolu.

Jan Oblak (©Reuters)Jan Oblak (©Reuters)

Jorgandžije su prebrinule brigu oko plasmana u osminu finala Lige šampiona, pa sada mogu da se okrenu domaćim obavezama. Mnogo ih vide na tronu pored neubedljivih i nikad slabijih Reala i Barselone. Simeone i dalje ne može da računa na povređene Urugvajca Himeneza i Meksikanca Erera, dok je napadač Dijego Kosta i dalje rovit. Zanimljivo, u ovom milenijumu Atletiko i Elče su odigrali pet utakmica u Madridu, a gosti nisu postigli ni gol. Svih pet mečeva dobio je velikan iz prestonice.

Sevilja se mučila na početku sezone, ali sada igra sve bolje. Dobila je četiri od pet poslednjih utakmica u Primeri. Četa Đulena Lopetegija prima malo golova (samo devet), ali ni ne daju mnogo. Samo 13 puta je prošlosezonski osvajač Lige Evrope zatresao mreže rivala u ovom šampionatu Španije. Na Sančez Pishuan danas (21.00) dolazi Valjadolid i to je prilika za domaćina za nova tri boda i priključak za ekipama iz gornjeg dela tabele.

PRIMERA - 14. KOLO

Petak

Bilbao - Ueska 2:0 (0:0)

/Kodro 86pen, Nunjez 90/

Subota

14.00: (1,27) Atletiko Madrid (5,30) Elče (13,00)

16.15: (1,37) Barselona (5,10) Valensija (7,75)

18.30: (3,30) Levante (3,25) Sosijedad (2,30)

18.30: (3,25) Osasuna (3,20) Viljareal (2,25)

21.00: (1,60) Sevilja (3,70) Valjadolid (6,25)

Nedelja

14.00: (1,78) Selta (3,60) Alaves (4,70)

16.15: (2,75) Granada (3,05) Betis (2,75)

18.30: (3,20) Kadiz (2,75) Hetafe (2,65)

21.00: (6,00) Eibar (3,80) Real Madrid (1,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

SosijedadReal SosijedadLevanteAtletiko MadridValensijaPrimeraBarselona

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara