(©Reuters)
(©Reuters)

Vreme je da se sedne za sto: Polovini Barsinih igrača ugovori ističu kroz dve godine!

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.09.24. | 12:39

Sa nekima će se lako dogovoriti, sa drugima i ne baš...

Nikako da na Nou Kampu makar na trenutak predahnu. Prelazni rok tek što se završio, a čelnici Barselone ponovo će morati za pregovarački sto, samo sada sa svojim igračima.

Ova potreba javila se pošto 16 od 28 fudbalera, dakle nešto više od polovine igrača koje je katalonski klub registrovao za sezonu 2024/25 ugovori ističu kroz dve sezone... Neki od njih, kako piše Mundo Deportivo, podležu klauzulama o automatskom produženju, drugi su opcioni, ali ima i onih zahtevaju ulaganje većeg napora te bolje pregovaračke sposobnosti.

Izabrane vesti

Trojica bi čak koliko narednog leta mogli da budu slobodni na tržištu. Injigu Martinesu, Robertu Levandovskom i Đeraru Martinu ugovori ističu za manje od godinu dana, s tim da u slučaju iskusnog štopera i proslavljenog golgetera Barselona ima opciju produžetka na još jednu sezonu u slučaju broja odigranih utakmica. Levandovski bi u tom slučaju morao da odigra minimum 55 odsto utakmica u sezoni (minimum po 45 minuta), a Martines pet odsto više, dok je u slučaju Martina, levog beka koji je iznenada dobio priliku da debituje u prvom timu kod Hansija Flika tek u 23. godini, situacija potpuno drugačija. Sa njim će klub morati da pregovora o uslovima novog ugovora.

Preostali igrači iz pomenute grupe ‘spornih’ vezani su za Barselonu do 2026. godine, mada su sa mlađom gardom produženi ugovori na duži vremenski period. Konkretno Lamin Jamal se još prošlog leta obavezao na trogodišnju saradnju sa klubom, a Mundo tvrdi da je tom prilikom mlado krilo postiglo dogovor sa klubom da jednom kada postane punoletan ugovor bude produžen do 2030. Andres Kuenka i Mark Bernal takođe su kao maloletnici ograničeni na samo tri godine, mada je ovom drugom, koji se početkom sezone teško povredio, Barsa već spremila seniorski ugovor…

Od mlađih tu su još Gavi, Pablo Tore, Erik Garsija i Pedri, a sa agentima poslednjepomenutog čelnici Barse već su otvorili pregovore krajem prošle sezone. Isto važi i za Injakija Penju, Andera Astralagu i Ektora Forta, s tim da sa njihovim zastupnicima pregovori za sada teku sporo, naglašava Mundo.

Katalonski list naglašava da će najveći problem biti zadržati Ronalda Arauha i Frenkija de Jonga. Obojica su po dolasku u klub dobili velike plate te pregovori o nastavku saradnje podrazumevaju i finansijsku žrtvu. Zbog toga i nema napretka na tom polju. Sportski direktor Barse Deko se još u februaru sastao sa Arauhovim zastupnicima, ali ni više od pola godine kasnije nije došlo ni do kakvog napretka iako je Urugvajac pred početak Kopa Amerike izjavio kako će njegovi agenti ponovo razgovarati sa klubom, a ukoliko u toku sezone ne uspeju da pronađu zajednički jezik na Nou Kampu planiraju prodaju 25-godišnjeg defanzivac narednog leta. Isto važi i za De Jonga.

Listu upotpunjuje Andres Kristensen čiji produžetak na Nou Kampu makar trenutno nemaju u planu...


tagovi

BarselonaLamin JamalRobert LevandovskiRonald ArauhoFrenki de JongInjigo Martinez

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara