Foto: AFP
Foto: AFP

Vreme je da Pari Sen Žermen pobegne iz gužve

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 16:07

Sveci u derbiju 14. kola Lige 1 dočekuju Lion (21.00)

Francusko prvenstvo odavno nije bilo ovako neizvesno. Razlika između prvoplasiranog Pari Sen Žermena i petoplasiranog Monpeljea je svega dva boda, isto koliko šampion Francuske ima i od Liona, koji dočekuje u poslednjem meču 14. kola Lige 1 (21.00).

Ipak, čini se da je došao trenutak da situacija počne da se kristališe ne samom vrhu tabele. Jer Pari Sen Žermen je završio sa obavezama u grupnoj fazi Lige šampiona, potvrdivši pobedom protiv Bašakšehira u poslednjem koli lidersku poziciju, iako je posle tri runde delovalo da bi vicešampion Evrope mogao da doživi bruku i preseli se u Ligu Evrope.

Izabrane vesti

A zbog obaveza u elitnom kontinentalnom takmičenju koje nije uspeo da završi na vreme, Tomas Tuhel je morao da skrene fokus sa prvenstva, što se u kombinaciji sa povredama i te kako odrazilo na rezultate u Ligi 1. Sveci su sezonu otvorili sa dva vezana poraza, pa trenutno imaju minimalnu prednost u odnosu na drugoplasirani Marselj, i to uz utakmicu više. Stoga deluje da, iako je od drugog kola upisao tek još jedan poraz i remi, tek treba da ubaci u veću brzinu.

Lion je to već učinio. Iscrpljeni od završnice prošlogodišnje nokauz faze Lige šampiona, izabranici Rudija Garsije su u uvodnih šest kola dosta oscilirali, upisavši u tom periodu jednu jedinu pobedu. Međutim, od tog trenutka krenula je serija odličnih rezultata tima jugoistočno od Pariza. Na narednih sedam mečeva osvojili su 19 bodova i stigli nadomak liderske pozicije. Ali da bi do nje i stigli, moraće da slave na Parku Prinčeva, gde su na prethodnih 13 gostovanja u svim takmičenjima bez pobede. Štaviše, samo su dva puta remizirali od 2012. godine.

Domaćinu je pripremu utakmice otežalo pomeranje meča sa Bašakšehirom u Ligi šampiona zbog rasističkog skandala, pa je sastav Tomasa Tuhela imao dan manje za pripremu ovog derbija, ali verujemo da će Sveci baš sada pokazati da su još uvek najjači tim u Francuskoj, bez obzira na to što od početka sezone kubure sa brojnim povredama igrača. Kadrovski problemi ne daju mira nemačkom stručnjaku ni ovog vikenda, pošto pored već odsutnih Drakslera, Bernata, Ikardija i Sarabije, neće moći da računa ni na kapitena Markinjos.

FRANCUSKA 1 – 14. KOLO

Petak

Sent Etjen – Anže 0:0

Subota

Marselj - Monako 2:1 (2:0)

/Tovan 5, Benedeto 13 - Ben Jeder 79/

Lans - Monpelje 2:3 (1:2)

/Omlan 36ag, Kakuta 50pen - Mavididi 16, Mendeš 26, Laborde 69/

Nedelja

Nica - Ren 0:1 (0:1)

/Nijang 28/

Brest - Rems (u toku)

Lorijan - Nim (u toku)

Nant - Dižon (u toku)

Strazbur - Mec (u toku)

17.00: (1,75) Lil (3,50) Bordo (5,10)

21.00: (1,68) PSŽ (4,00) Lion (4,80)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Liga 1Francuska Liga 1LionPari Sen Žermen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara