Huan Anangono (©AFP)
Huan Anangono (©AFP)

Vreme je da Komunikasiones okrene novu stranicu

Vreme čitanja: 3min | ned. 16.01.22. | 22:05

Gvatemala: Počela je Klausura, a u njoj Kremasti imaju najviše ambicije

Jedan od mečeva koji će obeležiti početak nove fudbalske godine u Gvatemali i otvaranje formata Klausura 2022. je duel između Komunikasionesa, jednog od najtrofejnijih klubova iz ove Centralnoameričke države i Nueva Konsepsiona, kluba koji je prethodne sezone prvi put u istoriji zaigrao u elitnom rangu takmičenja. Nova takmičarska godina obnavlja nadu za Kremaste, koji su protekle sezone upravo ušli u istoriju osvajanjem KONKAKAF lige, uprkos porazu u finalu Aperture od Malakateka, kada im se pružila šansa da po broju osvojenih trofeja sustignu najvećeg rivala Munisipal. Isto važi i za popularne Koltse iliti Ždrebce iz Konsepsiona, koji posle prvog šampionata u najvišoj kategoriji, gde su završili na poslednjem mestu, gaje nade za opstanak u najjačem društvu.

Komunikasiones je zatvorio 2021. godinu uz naznake frustracije, uprkos tome što je ostvario jedno od najvećih dostignuća u istoriji kluba osvajanjem KONKAKAF lige protiv Motagve. Trener Krema Vili Koito Olivera istakao je da je cilj bio i osvajanje i Nacionalne lige Gvatemale. Ali, na nesreću Kremastih, Malakateko ih je pobedio u finalu Aperture ukupnim rezultatom 2:0. Sada je vreme da Komunikasiones okrene novu stranicu. Izabranici argentinskog stručnjaka ove godine za cilj će prvenstveno da imaju osvajanje 31. zvezde, čime bi se poravnali sa Munisipalom, glavnim i najvećim rivalom kroz istoriju gvatemalskog fudbala.

Izabrane vesti

Klub je najavio angažovanje Hosea Manuela Ajovija, 22-godišnjeg ekvadorskog napadača koji je nedavno prošao kroz Mušuk Runu, tim iz ekvadorske Kategorije A, gde je postigao tri gola i zabeležio četiri asistencije u 28 utakmica. Igrač koji će bez sumnje, ne samo povećavati ofanzivne mogućnosti Kremastih, već će deliti i svlačionicu sa zemljakom Huanom Anangonom, koji je obnovio ugovor kao i Andres Lezkano. Obojica napadača bila su u interesnoj sferi nekoliko klubova i postojala je bojazan za njihov odlazak. Drugi koji se pridružio redovima Komunikasionesa u dosadašnjem transfer periodu je Kevin Lopez, ofanzivni vezista koji je sedam godina nastupao u Motagvi.

23.55: (1,32) Komunikasiones (4,50) Nueva Konsepsion (10,0)

Igrači koji neće nastaviti karijeru u timu Vilija Koita su Marko Bueno, Aleksandar Robinson i Hose Karlo Pinto. Meksički napadač, koji je jedva postigao dva gola, i defanzivac Kostarike su za vreme provedeno na Sementosu zaista malo prikazali i sada moraju da traže novi klub. Ovo nije slučaj sa defanzivcem Hoseom Pintom, koji je postao član novog paragvajskog prvoligaša Takuari FBC-a. Takođe, Komunikasiones izveštava da ni Junior Lakajo više nije deo prvog tima, čime je ozvaničen odlazak napadača. Glasine ga stavljaju u blizinu Kartahinesa iz Kostarike, delom zbog odlaska krilnog igrača Endija Rejesa u Saprisu.

Sa druge strane, za Nueva Konsepsion predstoji veoma zahtevan turnir. Završivši na poslednjoj poziciji u prošlom šampionatu, sa tek 16 bodova od 66 mogućih, prvenstveni cilj jeste istrajnost i opstanak u najjačem društvu. Kao rezultat ove potrebe stigla su određena pojačanja, kao što su Helder Orantes, Brandon Davila, kao i mladi vezisti Devinder Bradli i Marvin Rivera obojica iz Komunikasionesovog B tima. Ipak, najznačajnija promena je bila u tehničkom pravcu, dovođenjem Irvinga Olivaresa početkom januara, koji je na mestu glavnog stratega zamenio Paragvajca Gustava Bobadilju.

------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

Poslednji okršaj između Komunikasionesa i Nueva Konsepsiona odigrao se 10. oktobra prošle godine, u sklopu 13. kola Aperture. Kremasti su tog dana pobedili sa 2:1 golovima Hosea Korene i Linera Garsije. Brazilac Igor Dos Santos postigao je gol za Koltse. Samo mesec dana ranije u već pomenutom formatu, na ovom istom stadionu, Komunikasiones je slavio 2:0. Do sada su to jedina dva međusobna okršaja u istoriji ovih timova.

GVATEMALA 1 - 1. KOLO

Nedelja

Antigva - Ačuapa 1:0 (1:0)

Malakateko - Šelahu 2:0 (1:0)

Solola - Koban Imperijal 0:0

Santa Lusija - Munisipal 0:2 (0:0)

Guastatoja - Iztapa /u toku/

23.55: (1,32) Komunikasiones (4,50) Nueva Konsepsion (10,0)

*** kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Gvatemala 1Komunikasiones

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara