Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Vreme curi, Juve bez napadačke alternative: Atalanta ne da Pikolija

Vreme čitanja: 2min | sub. 30.01.21. | 12:48

Bjankoneri krenuli po momka koji igra na pozajmici u Speciji, Boginja ne želi da je prekida

Juventusu je neophodna ispomoć u napadu u narednih šest meseci, a kako priča sa Đanlukom Skamakom i Sasuolom ne ide u željenom smeru, Bjankoneri su se okrenulu igraču kojeg prate još dok je nastupao za Atalantu u Primaveri. Reč je o Robertu Pikoliju, trenutno pozajmljenom igraču Specije.

Pred današnje gostovanje Sampdoriji, Stara Dama je ograničena po pitanju napadačkih opcija – Dejan Kuluševski je suspendova, Paulo Dibala povređen. Andrei Pirlu su neophodne alternative imajući u vidu da je Juventus aktivan na tri fornta. Osim Serije A bori se za trofej u Kupu Italije, odnosno Ligi šampiona.

Izabrane vesti

Sportskom direktoru Fabiju Paratićiju se žuri budući da će zavesa na prelazni rok biti spuštena za nešto više od dva dana, ali odgovor iz Bergama nije po ukusu još uvek aktuelnog višestrukog šampiona Italije. Naime, Boginja ne želi da prekida pozajmicu mladog napadača da bi u nastavku sezone uglavnom sedeo na klupi i tako rizikovao da mu razvoj stagnira.

Pikoliju ove sezone ide vrlo dobro u dresu Specije gde je uspeo da se nametne sa tri pogotka I dve asistencije u kombinovano 15 mečeva Serije A i italijanskog kupa. Pažnju na sebe naročito je skrenuo golovima Interu, odnosno Romi u italijanskoj eliti.

Dakle, ni Atalanta, ni Specija ne razmišljaju o prevremeno prekidu pozajmice, a pritom, momak rođen 2001. godine je trenutno povređen. Sve ukazuje na to da bi priča mogla da dobije produženo izdanje tek od juna.

Podsećanja radi, Pikoli je 2019. godine postigao dva pogotka za omladinsku reprezentaciju Azura, tada je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo preko puta stajala selekcija Srbije.



tagovi

JuventusZimski prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara