©AFP
©AFP

Vrelo leto u Firenci: Viola jača sve linije, blizu De Hea i Gudmundson

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.08.24. | 18:15

Ljubičasti u pregovorima sa golmanom, ofanzivcem, ali i defanzivnim vezistom

Aktuelno leto je donelo niz transfera u Firenci, te će Viola prilično osveženog igračkog kadra dočekati novu sezonu.

Klub sa stadiona Artemio Franki je uspeo da očuva okosnicu na okupu, te je od igrača sa značajnijom ulogom u prethodnoj sezoni prodat samo Nikola Milenković, dok su ugovori istekli Alfredu Dankanu i Đakomu Bonaventuri, istovremeno, konkurenciju u redovima Fjorentine zaoštrili su Andrea Kolpani, Marin Pongračić i Mozes Ken, čijim dolascima nije stavljena tačka.

Izabrane vesti

Na kupovinu štopera Lečea, ofanzivnog veziste Monce i napadača Juventusa, Viola je potrošila ukupno 32.000.000 evra, međutim očigledno da je daleko od dna kase s obzirom na to da se na listi želja Rafaelea Paladina nalaze još barem tri imena.

Prema navodima medija sa Apeninskog poluostrva jedan od fudbalera koji bi uskoro mogao da podigne ljubičasti dres je Albert Gudmundson, ofanzivac Đenove. O dolasku Islanđanina šuškalo se prethodnih dana uz informaciju da će Viola platiti pozajmiocu 5.000.000 evra uz obavezan otkup za 20.000.000, a atmosferu u Firenci podgrejao je dobro obavešteni sportski novinar Mateo Moreto tvitom koji najavljuje ozvaničenje transfera.

Uz Gudmunsona, očekuje se da Violu pojačaju i David de Hea i Taner Tesman.

Kada je u pitanju američki reprezentativac iz redova Venecije, kluibovi su ostvarili načelni dogovor oko kupovine i istim je predviđeno da Fjorentina plati obeštećenje od 5.500.000 evra plus bonuse. Tesman je privukao pažnju i Rome i Intera, međutim sa Nerazurima nije dogovorio lične uslove te je ta priča arhivirana kao neuspešna.

Paralelno sa angažmanom defanzivnog veznog igrača, u Firenci rade i na dovođenju Davida de Hee koji bi u Italiju mogao da stigne kao slobodan igrač, godinu dana od rastanka sa Mančester Junajtedom. Iskusni španski golman bio je već viđen u Đenovi, ali se Viola umešala u trku. Ljubičasti su pojačanje na golmanskoj poziciji označili kao jedan od prioriteta, a osim De Hee opcije su bili Stefano Turati iz Sasuola, Huan Muso iz Atalante i Juventusov Vojčeh Ščesni.

Prema navodima Kalčomerkata kontakti Fjorentine i nekadašnjeg golmana Atletiko Madrida su sve učestaliji i aktuelna tema su finansijski zahtevi. De Hea bi, ukoliko budu zadovoljeni njegovi apetiti zaradio 2.500.000 evra za ugovor do kraja sezone. Podsetimo, Španac se osim Fjorentine i Đenove dovodio u vezu i sa Viljarealom i PAOK-om.

Realizacijom tri pomenuta transfera Viola bi osvežila sve linije tima i uz znatno konkurentniji igrački kadar ušla u sezonu u kojoj je očekuje novo učešće u Ligi konferencije, u kojoj je dve godine uzastopno igrala finale, ali i izazovi u Seriji A gde se takođe nada iskoraku s obzirom na to da je poslednje dve trke završila kao osma.


tagovi

FjorentinaAlbert Gudmundson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara