Vrba slomljen posle Partizana: Nesrećan sam i razočaran, mi ne stvaramo šanse

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.02.22. | 10:17

„Dobro smo ušli u utakmicu, ali se posle u tuči nismo snašli“, poručio je iskusni češki stručnjak

Trener Sparte, iskusni češki stručnjak, Pavel Vrba bio je vrlo realan u oceni duela sa Partizanom. Lider Superlige je pod kontrolom držao meč na Letni, limitirao ofanzivan potencijal domaćina i čekao pravi trenutak da Sparti zada udarac.

Češka štampa nije štedela Spartu i trenera Pavela Vrbu, potencirajući očajnu igru u napadu i to kao problem koji je postao hroničan. Velikan iz Praga je na poslednja tri meča uputio samo osam udaraca u okvir gola rivala. Samo jednom je ugrozio Aleksandra Popovića.

Izabrane vesti

„Niti smo stvarali šanse, niti smo upućivali udarce. Vrlo sam nezadovoljan. Dobro smo ušli u utakmicu, imali dve zanimljive situacije, međutim onda se meč pretvorio u tuču. Nismo bili aktivni na protivničkoj polovini“, poručio je Pavel Vrba.

Sparta je jesenas igrala lep fudbal, ali loši rezultati protiv Plzenja i Partizana bacili su senku na dosadašnji rad.

''Slažem se, jesenas smo bili znatno bolji u ofanzivi, imali smo više šuteva, sada ne ulazimo u šanse. Zaista ne znam zašto. Naravno, ne želimo da menjamo način igre, želimo da budemo aktivni u fazi ofanzive, ali ni pojedinačno ne možemo da uspemo. Nesrećan sam, razočaran“.

On je dodao da je Partizan lako postigao pogodak, posle odlične asistencije Zdjelara ka Meningu.

''Imali smo loptu pod kontrolom, ali smo lošim pasom dozvolili protivniku da ode u brejk situaciju. On je to iskoristio, otišao na vertikalni pas i pozabavio se našom ofsajd zamkom. Igrao je brzo i precizno, greška je bila u organizovanju napada zbog čega smo izgubili loptu", kaže Vrba.


tagovi

Sparta PragPavel Vrba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara