Vratio se! Grizman ponovo jaše (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.11.19. | 22:40

Francuski majstor golom i asistencijom doneo trijumf Francuzima u Tirani. Bez iznenađenja na zatvaranju grupe H

Poslednji meč u kvalifikacijama u kojima je rutinski osvojio prvo mesto u grupi selektor Francuske Didije Dešan iskoristio je da isproba novu varijantu, sa trojicom defanzivaca u poslednjoj liniji (Varan - Lengle - Kimpemebe), a rutinskim trijumfom od 2:0 nad Albanijom Galski petlovi su uveličali otvaranje novog modernog stadiona u Tirani.

Ne baš spektakularan fudbal za gledanje, Francuzi su došli da odrade posao i vrate se u svoje klubove dok je razlika u klasi bila evidentna pa Albanci nisu ni imali realne šanse da ih ugroze. Pitanje pobednika rešeno je u prvom poluvremenu kada je zablistao konačno i Antoan Grizman. Iako nije ove jeseni na prepoznatljivom nivou od prelaksa iz Atletika u Barselonu pa je česta meta kritika, francuski majstor je nagovestio izlazak iz krize sa dva poteza odluke.

Izabrane vesti

Prvi je usledio već u osmom minutu i to lepa aistencija iz slobodnog udarca za vođstvo koje je gostima doneo Korentan Toliso, a drugi u 30. kada je majstroski krunisao akciju i asistenciju Lea Duboe za konačnih 2:0. Ovo je ujedno i prvi gol za Grizmana u nacionalnom timu u kvalifikacijama posle sedam vezanih utakmica u kojima se isticao samo asistencijama. 

Fino je Francuska kontrolisala dešavanja na ovoj utakmici, stvorila još nekoliko izglednih prilika, ali se istakao i golman Albanije Beriša sa nekoliko dobrih intervencija kojima je sačuvao mrežu. Uprkos suverenom trijumfu u ovoj grupi Francuska će na žrebu iapk biti u drugom šeširu.

Ni u preostalim mečevima ove grupe nije bilo iznenađenja. Zadovoljno su kvlaifikacije okončali i Turci koji su pobedom u Andori od 2:0 uspeli da obezbede sebi i mesto u trećem šeširu na žrebu za Evropsko prvenstvo. Blistao je dovstruki strelac Enes Unal koji je s dva gola za četiri minuta u prvom poluvremenu (drugi dao s penala) rešio pitanje pobednika na ovom meču. Zanimljiv je i podatak da su Turci opet sačuvali svoju mrežu pa sa samo tri primljena gola mogu da se pohvale da imaju jednu od najboljih defanzivnih linija u Evropi.

Trijumf je na zatvaranju upisao i Island koji će posle velike borbe morati u baraž, a pobeđena je Moldavija u Košinjevu sa 2:1. Mogao je trijumf fudbalera sa severa Evrope da bude i ubedljiviji, ali je Gilfi Sigurdson promašio penal u 79. minutu.

KVALIFIKACIJE ZA EVROPSKO PRVENSTVO

Nedelja

GRUPA A
Bugarska - Češka 1:0 (0:0)
/Božikov 65/

*Kosovo - Engleska 0:4 (0:1)
/Vinks 32, Kejn 79, Rašford 83, Maunt 90+1/

GRUPA B

Srbija - Ukrajina 2:2 (1:1)
/Tadić 9 pen, Mitrović 56 - Jarmečuk 32, Besedin 90+3/

Luksemburg - Portugal 0:2 (0:1)
/B. Fernandeš 39, Ronaldo 86/

GRUPA H
Albanija - Francuska 0:2 (0:2)
/Toliso 9, Grizman 30/

Andora - Turska 0:2 (0:2)
/Unal 17, 21. penal/

Moldavija - Island 1:2 (0:1)
/Milinčeanu 56 - Bjarnarson 17, Sigurdson 65/ 

FotoReuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara