Mesi (©Reuters)
Mesi (©Reuters)

Vratio se Bog fudbala i za pet minuta bacio čaroliju (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.09.24. | 03:43

Mesi režirao pobedu Intera iz Majamija sa dva gola – 3:1

Vratio se! A, kao da nikad nije ni odlazio. Posle skoro dva meseca Lionel Mesi je ponovo na terenu. I odmah je svima stavio do znanja da magija u njegovim nogama nije nestala. Može da ne igra neko vreme, može da se odmara, da uzme bolovanje, ali kada se vrati na teren, lopta ga sluša kao najverniji prijatelj.

Poslednji meč koji je Mesi odigrao za Inter Majami bio je 2. juna protiv Sent Luisa i tada je postigao gol. Bio je strelac i kolo pre toga protiv Atlante. I eto, tamo gde je stao, sada je samo nastavio. I to je argentinski genije bio dvostruki strelac i realizator preokreta za tim sa Floride protiv Filadelfije – 3:1.

Izabrane vesti

U međuperiodu Mesi je igrao na Kupu Amerike za Argentinu, odbranio taj trofej, a onda ga je povreda izbacila iz stroja. Cela Amerika, ma ceo fudbalski svet čekao je njegov povratak na teren. Iako je Interu išlo sasvim dobro i bez njega, apsolutni je lider MLS-a.

Filadelfija je spremila posebnu dobrodošlicu najboljem fudbaleru sveta svih vremena, kako mnogi misle. Već u 2. minutu golom Urea tim iz Grada bratske ljubavi je poveo.

Trebalo je malo vremena da prorade ustaljene veze Intera, a onda je za nepunih pet minuta Leo bacio magiju. Najpre je u 26. izjednačio na dodavanje Luisa Suareza, da bi u 30. doneo vođstvo ekipi iz Majamija na asistenciju Đordija Albe. DO poluvremena je i Mesi napravio dodavanje za gol Suarezu, ali je poništen zbog ofsajda.

Ipak, Filadelfija je i pored poraza odigrala odličnu utakmicu. Statistički gledano, bila je čak mnogo bolja od Inter Majamija, imala je čak tri puta više šuteva na gol! Probala je kontrama da kazni svaku izgubljenu loptu domaćeg tima, ali nije uspevala da te šanse pretoči u gol koji bi joj doneo makar bod.

Za te propuštene prilike kazna je stigla u 98. minutu, kada je Luis Suarez overio pobedu tima sa Floride i to na asistenciju Mesija – 3:1.

Njujork Siti je bio gost Di Si junajteda i meč je završen bez pobednika (1:1), ali i bez srpskih fudbalera na terenu. Jovan Mijatović i Strahinja Tanasijević su celu utakmicu odgledali sa klupe za rezerve Njujorka.



tagovi

Lionel MesiInter MajamiMLSNjujork SitiJovan MijatovićStrahinja Tanasijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara