Filip Krstić (©Starsport)
Filip Krstić (©Starsport)

Vratio se Bastajić, vratio se Napredak: Pazar pao u 92. minutu!

Vreme čitanja: 4min | ned. 06.10.24. | 16:07

Velika pobeda Čarapana, sjajna partija golmana Balevića - 2:1

Smušeni Napredak u uvodu i razigran od povratka kapitena u tim, kada je Bastajić majstorskim udarcem izbrisao gol Antvija iz prvog dela i otvorio vrata pobedi Čarapana, koja je stigla na samom kraju meča, u 92. minutu, nakon kornera Marjanovića i pogotka Krstića - 2:1.

Odličan ofanzivni fudbal u nastavku za domaćina, ipak, neće moći da otkloni novo izrastanje mladog Lazara Balevića u junaka na još jednom meču Čarapana, koji je danas pod Bagdalom sakupio 15 odbrana.

Izabrane vesti

Najavljivali su mnogo od današnje utakmice treneri Tomislav Sivić i Goran Stevanović i sličnu atmosferu su nam donela oba sastava, posebno u drugoj polovini meča. A, verovatno bismo dobili mnogo više da je Napredak želeo da se probudi mnogo ranije. Pokazao je danas da ume da pokaže znake života.

Silovito su Pazarci ušli u meč i da nije bio mladog Balevića na golu Čarapana, sigurno bi već u prvom poluvremenu stigli do nedostižne prednosti. Novi član naše omladinske reprezentacije u nekoliko navrata je sjajno odreagovao i sprečio kanondu u mreži domaćina. Dva puta je zaustavljao udarce Vidakovića, dok ga je, nakon šuta Mršića iz blizine pogledala i sreća, jer je štoper gostiju šutirao pravo u Napretkovog čuvara mreže.

I, kada je izgledalo da Pazarci ipak neće stići do zaslužene prednosti u prvom delu igre, Šarić je "prodao" loptu gostima na svojoj polovini, iz kontre ona je stigla do Ljajića, a ovaj na drugoj stativi proigrao Antvija. Holandski napadač nije je najbolje zahvatio, ali mu i nije bilo teško da iz neposredne blizine zatrese mrežu Balevića. Tako je Novi Pazar stigao do vođstva, ali takvog da je pred nastavak utakmice Napredak i dalje bio živ.

Bilo je jasno da Goran Stevanović mora da reaguje na pauzi, jer novi napadač Novog Pazara prodrmao je njegovu klupu. U igru su ušli Bastajić, kapiten Napretka koji se nakon pauze zbog povrede danas vratio na teren pod Bagdalom i Obradović, a iz igre su izašli dvojica najslabijih aktera u dotadašnjoj igri Čarapana, Stoiljković i Šarić.

I nisu dugo Kruševljani čekali na uzbuđenje pred golom Popovića, koga su donekle zaslužili boljim uvodom u nastavku. Nakon šuta domaćina, Mršić je tik ispred svog šesnaesterca igrao rukom i to je donelo slobodan udarac za domaćina. Pred loptom su bili Krstić i Bastajić, Popović je ostavio veći prostor na jednoj strani gola, a kapiten Čarapana je bio onaj koji je preuzeo odgovornost. Šutirao je, i na iznenađenje golmana Pazara, u ugao gola koji mu je bio bliži, ali je udarac bio skoro perfektan i Napredak je za četiri minuta u drugom poluvremenu stigao do izjednačenja.

To je bio prelomni trenutak za bolju igru domaćina, ali nisu to čekali samo navijači pod Bagdalom, jer smo konačno dobili otvorenu igru sa obe strane terena i igru dva tima željna pobede. Novi Pazar se nije predao, štaviše, u brojnim tranzicijama nekoliko puta je opasno pretio, ali je ponovo Balević vladao na svom delu terena. Vidakoviću se nije dalo da ga danas nadmudri, a ni šut Antvija iz neposredne blizine gola nije doneo novo vođstvo za Pazarce.

Sa druge strane, Čarapani su napokon igrali i pred golom rivala, a više nego ozbiljnu pretnju imali preko Obradovića koji je sa nekoliko metara, iz zicer pozicije, šutirao preko gola. Novu priliku imali su domaćini preko Miletića, koji je nakon jedne ukradene lopte dobro namučio Popovića.

Dobar i napadački fudbal gledali smo do kraja meča, praktično od trenutka izjednačenja, lomila su se koplja na obe strane, a taman kad su svi pomislili da gola, paradoksalno, više neće biti, Marjanović je u 92. minutu nakon kornera proigrao Bukorca, ovaj spretno vratio loptu u šesnaestercu, na nju natrčao vezista Filip Krstić i plasirao je u mrežu gostiju za veliko slavlje i još veća tri boda za Napredak, koji konačno diše.

NAPREDAK - NOVI PAZAR 2:1 (0:1)

/Bastajić 49, Krstić 90+2- Antvi 45/

Stadion Mladost, Kruševac

Sudija: Lukić Lazar

NAPREDAK: Balević 7,5 - Ignjatović 6,5, Marinković 6,5, Bukorac 7, Vukajlović 6,5 - Krstić 7, Tošeski 6 (od 65. Marjanović 6,5) - Karaklajić 6, Petković 6 (od 65. Miletić 6), Stoiljković 5 (od 46. Bastajić 7) - Šarić 5 (od 46. Obradović 5,5).

NOVI PAZAR: Popović 6,5 - Bojat 6 (od 84. Bačkulja -), Đurić 5,5, Mršić 5,5, Miletić 6 - Adešina 5,5 (od 75. Kovačević -), Vidaković 6 - Antvi 6,5 (od 75. Ziljkić -), Mesarović 5,5 (od 84. Mituljikić -), Ljajić 6 - Đuranović 5,5 (od 84. Opara-)

Igrač utakmice: Lazar Balević (Napredak) 7,5

MOZZART BET SUPERLIGA - 11. KOLO

Petak

Radnički Niš - OFK Beograd Mozzart Bet 1:1 (1:0)

/Petković 23 - Mituljikić 53/

Subota

Radnički 1923 - Čukarički 1:1 (1:0)

/Stankovski 7 – Tedić 84/

Železničar - Mladost 1:2 (1:1)

/Romanić 39 - Pejović 2p, Varjačić 58/

Partizan - Tekstilac 4:1 (1:1)

/Zubairu 39, Natho 51, Zahid 61, Nikolić 89 - Davidović 45pen/

Nedelja

Napredak - Novi Pazar 2:1 (0:1)

/Bastajić 49, Krstić 90+2 - Antvi 45/

19.00: (14.0) IMT (6.75) Crvena zvezda (1.20)

19.00: (3.60) Spartak (3.45) Vojvodina (2.05)


21.00: (1.28) TSC (5.70) Jedinstvo (10.5)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Napredak KruševacFK Novi PazarMozzart Bet SuperligaGoran StevanovićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara