Vraćanje dugova: Orlići na Čairu napadaju Ruse

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.19. | 09:06

Tri boda za ostanak u trci za Evropsko prvenstvo

Vreme je da se vrati dug iz prvog kola. Ali i da se sa tri boda sačuvaju šanse za plasman na Evropsko prvenstvo! Mlada reprezentacija Srbije dočekaće večeras u Nišu (19.00) vršnjake iz Rusije, sa željom da se revanširaju za poraz u Saransku (1:0).

Bile su mlade baćuške tada bolje, zasluženo su odnele bodove, ali druga će se pesma pevati u Nišu. Pogotovo što su Orlići puni samopouzdanja nakon 6:0 od pre neki dan protiv Estonije.

Izabrane vesti

Selektor Ilija Stolica očekuje i podršku navijača, koja bi njegovom timu dobro došla u okršaju sa jednim od najvećih rivala u kvalifikacionoj grupi.
Ono što je važno za nas, igrače i stručni štab, je da kvalitetom igre zaslužimo tri boda koja su nam neophodna. Protiv Estonije smo odigrali dobru utakmicu i tako poslali pozivnicu niškoj publici da nas podrži u ovoj veoma važnoj utakmici“, rekao je Stolica dan pre meča.

Situacija u grupi se dodatno zakuvala u prošlom kolu, kada je Bugarska deklasirala do tada vodeću Poljsku sa 3:0. Na pola trke, sve je potpuno otvoreno.
Grupa je izuzetno ujednačena, a meni je važno da podižemo kvalitet igre. Verujem da ćemo do poslednjeg kola uspeti da izborimo plasman na prvenstvo Evrope. Mislim da možemo da očekujemo još, uslovno rečeno, iznenađujućih rezultata, shodno ujednačenosti selekcija“, ocenio je Stolica.

Srbija bi pobedom danas došla na bod zaostatka za Rusijom, pa bi sa solidnim šansama da se domogne jednog od dva prva mesta ušla u finalni deo kvalifikacija.

Zanimljivo je da je ovo jedina utakmica u grupi koja će se igrati u ovom terminu, pošto će ostale reprezentacije svoje mečeve nastaviti tek na proleće. Poljska i Letonija igraće 27. marta, a Bugarska i Estonija četiri dana kasnije. Pa posle toga trka se nastavlja mečevima tek u - septembru.

Foto: fss.rs

 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara