Uroš Vitas: Partizan uvek može da osvoji trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.02.20. | 09:29

„Deluje da je hemija u timu neverovatna“, poručuje novi štoper crno-belih

Nije Uroš Vitas tokom desetogodišnje profesionalne karijere podigao nijedan peher, ali je u Humsku 1 došao s namerom da ga osvoji.

Teško će do onog značajnijeg, pošto Crvena zvezda ima 11 bodova prednosti pred nastavak šampionske trke, ali zato merka Kup Srbije. Na kraju krajeva, crno-beli su već četiri sezone vlasnici znamenja u masovnijem takmičenju, te i njihov novi štoper smatra da bi taj niz mogao da se nastavi pred kraj maja.
„Partizan je veliki klub, ostaće to zauvek. A, kad je tako, uvek može da se osvoji trofej. Ko god dolazi u Partizan, čini to zbog trofeja. Spreman sam sve da podredim tome“, pojasnio je 27-godišnji defanzivac u razgovoru za Sportski žurnal, prvom otkako je u petak popodne overio dvogodišnju saradnju sa Parnim valjkom.

Izabrane vesti

Na neki način se vratio kući, jer je prošao mlađe kategorije Partizana, pod komandom trenera Slađana Šćepovića bio deo „klase 1992“, u kojoj su stasali još Miloš Jojić, Darko Brašanac, Nikola Trujić... Sad su neka druga vremena.
Partizan je napravio fantastičnu grupu igrača, deluje da je hemija u timu neverovatna. Siguran sam da je to jedna od stvari na kojoj je Savo Milošević insistirao. Činjenica da je trener insistirao da pojačam takvu grupu izuzetno me raduje i apsolutnu ću sve da podredim ekipi i klubu“.

Poslednji takmičarski meč Vitas je odigrao još 3. novembra. Nije prošao pripreme sa novim saigračima, jasno je da ga čeka period privikavanja, a onda i dokazivanja, jer su Strahinja Pavlović i Bojan Ostojić, pa i Igor Vujačić u prednosti.
Zadrav sam i spreman da radim. Siguran sam da ću, uz podršku stručnog štaba, brzo da dostignem takmičarski nivo. Gledao sam utakmice Partizana u prvom delu šampionata, ispratio i pripremne mečeve. Hajde da odgovorim floskulom: zdrava konkurencija je uvek dobrodošla. Siguran sam da će svako da dobije šansu, na nama je da je iskoristimo najbolje što umemo“, pojasnio je drugi zimski novajlija Partizana (posle napadača Bojana Matića), koji će na poleđini dresa nositi broj 15, zaštitni znak iz perioda u kadetskoj, omladinskoj i mladoj reprezenatciji.

 (FOTO: FK Partizan)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara