©Reuters
©Reuters

Vozi kući! Uroš Matić na Ubu posle 16 godina (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.09.24. | 01:54

Bivši omladinski reprezentativac Srbije došao u Jedinstvo da zaokruži bogatu igračku biografiju

Špartao je Uroš Matić terenima širom Slovačke, Portugala, Holandije, Austrije, Danske, Kipra, Azerbejdžana i Saudijske Arabije, a sada se u 35. godini konačno skrasio i došao kući, na Ub, tamo odakle je zajedno s bratom Nemanjom 2008. godiše otišao u Košice kao jedan od najtalentovanijih srpskih fudbalera.

Kao što je Mozzart Sport i najavio, Uroš Matić je potpisao ugovor s Jedinstvom, a svojim kvalitetom i iskustvom pokušaće da pomogne klubu u kom je ponikao da održi superligaški status. Klub je Urošev dolazak ozvaničio interesantnim promotivnim video-snimkom, na kom Matić stopira crvenog Fiću i vozi se do svoje kuće - stadiona Jedinstva.

Izabrane vesti

U biografiji iskusnog veziste stoji da je pored Jedinstva tokom karijere igrao i za Košice, B tim Benfike, holandsku Bredu, Šturm iz Graca, Kopenhagen, Austriju iz Beča, APOEL i Karabag. Prethodine tri godine bio je redovan član startne postave saudijske Abhe, za koju je prošle sezone odigrao 29 od mogućih 30 prvenstvenih utakmica. Uroš Matić je bio jedan od najznačajnijih igrača reprezentacije Srbije do 19 godina, koja je 2009. stigla do polufinala Evropskog prvenstva.

Nema sumnje da će dolazak iskusnog veznog igrača mnogo značiti za sastav trenera Miloša Obradovića pred nastavak sezone, tim pre što se superligaš iz Uba nalazi u vrlo nezavidnom položaju sa samo jednim bodom iz osam kola i jedni je klub u ligi koji nije osetio ukus pobede.



tagovi

Uroš MatićJedinstvo UbMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara