Žunior Flemings (©Star Sport)
Žunior Flemings (©Star Sport)

Voždovac se častio na jugu, Flemings nokautirao Pazarce

Vreme čitanja: 3min | ned. 21.04.24. | 22:13

Plavi nemoćni i protiv tima sa Krova

/Od dopisnika iz Novog Pazara/

Nikako da krene Pazarcima. Na startu plej-auta kao domaćini su poklekli od Voždovca - 0:1 (0:0) i nastavili hod po trnju. S druge strane, Voždovac je iskočio iz zone baraža za opstanak.

Izabrane vesti

Još tri sedmice i navršiće se devet godina od poslednje pobede Plavih nad popularnim Zmajevima. Međusobni skor je ove sezone poražavajući za četu sa obala Jošanice i Raške - remi i dva poraza.

Gol odluke Žuniora Flemigsa, dvocifren broj žutih kartona i isključenje Ebenezera Anana, drugo aprilsko. Crveni je dobio i u porazu od TSC-a (3:4).

Dosta promena u odnosu na vojevanje istih ekipa sredinom marta. Uz novog šefa struke Slavka Matića, Pazarci su izašli i sa trojicom novih startera, Beograđani pod vođstvom Nikole Mitića čak sa sedmoricom.

Ne preterano zanimljivo prvo poluvreme, u kojem su rivali najviše pretili u finišu. Sejduba Suma u 37. minutu nije naplatio dodavanje Ebenezera Anana, a Mihajlo Nešković pet minuta docnije proigravanje Filipa Antonijevića. Sumu je osujetio Marko Gudžulić, dok je Nešković loše podesio nišan.

Pazarci su pre toga imali dva solidna pokušaja Nikole Srećkovića, u drugom i 28. minutu, još jednu situaciju sa Sumom u završnici, nakon dobrog trka Anana i pasa Marka Šćepovića, kao i šut Mihajla Petkovića u 31. minutu.

Između toga, Omar Fajed je dva puta oštro vraćao nazad za golmana i kapitena Nikolu Mirkovića umalo stvorivši problem tamo gde nije moralo da ga bude, da bi Šćepović u 25. minutu pogodio desni okvir gola, ali Mirkovićevog posle kornera Neškovića.

Valja notirati i tečnu akciju čete iz Zaplanjske u 16. minutu, koja je krenula dugom loptom Antonijevića i ubacivanjem Flemingsa po desnoj strani. Na kraju je Milan Kolarević naciljao spoljni deo stative.

Drugo poluvreme otvoreno je fantastičnom akcijom Adema Ljajića i Srećkovića, a kada su mnogo videli Šćepovića kako u 52. minutu rutinski trese mrežu sa nekih osam metara pojavio se Gudžulić i položio za zvanje oktopoda.

Kazna je stigla četiri minuta kasnije. Pogrešio je Miljan Momčilović, što su iskoristili Kolarević, asistent Danilo Teodorović i strelac iz peterca Flemings - 0:1.

Penal za Pazar u 66. minutu i korekcija iz VAR sobe u 71. U centru pažnje bio je kontakt Anana i Vukašina Đurđevića u kaznenom prostoru gostiju.

Ljajić je u 73. minutu iz slobodnjaka tukao po sredini gola, gde je stajao Gudžulić.

Živce je u 81. minutu izgubio Anan. Pocrveneo je zbog udaranja Kolarevića bez lopte. Nešto kasnije još malo obostrane nervoze, čiji su danak još dva žuta kartona za domaće i tri za goste.

U 90+3. minutu glavom je probao Stefan Dimić, samo je dodao Gudžuliću. Napadao je Novi Pazar, ali gola nije bilo, čak ni posle velike prilike Fajeda i udarca Seada Islamovića u 90+10. minutu Zato je bilo i biće još sekiracije na Gradskom stadionu do kraja sezone.

-----------------------------

NOVI PAZAR - VOŽDOVAC 0:1 (0:0)

/Flemings 56/

Novi Pazar, Gradski stadion.

Gledalaca: 1.500.

Sudija: Stefan Jeknić.

Žuti kartoni: Islamović, Momčilović, Ljajić (Novi Pazar), Đurđević, Teodorović, Kolarević, Lukić, Matić, Miletić, Kojić (Voždovac).

Crveni karton: Ebenezer Anan (Novi Pazar) u 81. minutu.

NOVI PAZAR (4-4-2): Mirković 6 - Sise 6 (40. Bojat 6), Fajed 5,5, Azemović 6 (71. Islamović -), Anan 5,5 - Momčilović 6, Petković 6 (60. Knežević 6), Srećković 6 (71. Karaklajić -), Ljajić 6,5 - Suma 6 (60. Dimić 6), Šćepović 5,5.

VOŽDOVAC (4-3-3): Gudžulić 7,5 - Krpić 6,5, Đurđević 6,5, Lukić 6,5, Antonijević 6,5 - Matić 6,5, Miletić 6,5 (90+5. Vujanović -), Nešković 6,5 (86. Kojić -) - Flemings 7,5, Kolarević 7 (90+5. Savić -), Teodorović 6,5 (74. Petrović -).

Igrač utakmice: Marko Gudžulić (Voždovac) 7,5.

-----------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA, PLEJ-AUT - 31. KOLO

Nedelja

Spartak Subotica - Javor 1:0 (0:0)

/Atule 62/

Novi Pazar - Voždovac 0:1 (0:0)

/Flemings 56/

Radnički Niš - Radnik 1:0 (0:0)

/Petrović 90+9/

Ponedeljak

16.00 (2.30) IMT (3.30) Železničar (2.90)



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK Novi PazarNovi Pazarfk voždovacDžunior Flemings

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara