Navijači Vojvodine se nadaju spektaklu (©Starsport)
Navijači Vojvodine se nadaju spektaklu (©Starsport)

Vošina nemoguća misija na putu do Lige Evrope: Posle Ajaksa čekaju je Maksa, Mladenović i Đuričić

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 12:59

Odlučeno žrebom u Nionu

Uprava, stručni štab i ekipa puni ambicija, ali realnost – puna visokih prepreka. I mada je veliki cilj Vojvodine da ove sezone konačno zaigra jesen u Evropi, Uefini žrebovi uporno je sapliću. Prvo je dobila Ajaks, valjda ne treba da govorimo tu da nije mogla gore da prođe, a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope danas izvukla i boljeg iz duela grčkog Panatinaikosa i bugarskog Boteva. Sva je prilika da će to biti baš Panatinaikos.

Nadala se Luganu ili Serkl Brižu, a izvukla uz Trabzon možda i najtežeg rivala. Jer nije ovde samo do vrelog ambijenta u Atini, o kvalitetu Zelenih govore da za njih igraju i dvojica aktuelnih srpskih reprezentativaca, Nemanja Maksimović i Filip Mladenović, te jedan dojučerašnji, Filip Đuričić.

Izabrane vesti

Ove sezone je za 1.500.000 evra doveo i dobro poznatog golmana Bartlomeja Drongovskog, pa dao 500.000 evra za nikad ostvarenog hrvatskog vunderkinda Tina Jedvaja, a najviše za Sverira Ingija Ingasona, koji je za 3.080.000 evra došao iz Midtjilanda. Maksimović i Džordž Baldok iz Šefild junajteda stigli su kao slobodni igrači.

No, ko zna kako će to izgledati do trećeg kola kvalifkacija u Ligi Evrope, jer u Atini samo čekaju da odjekne bomba i padne grčki rekord. Fotisa Joanidisa traže Bolonja, Štutgart, Ipsvič, Sporting...I svi su spremni da ga debelo plate, pa se spekuliše da su i Zelenima porasle ambicije i da traže 25.000.000 evra. Ako bi i zaradili taj novac, a više od 20.000.000 su im već nudili, mogli bi da se razmašu na fudbalskoj pijaci.

A opet, možda je za njih najbolje da ništa ne menjaju dok ne prođu kvalifikacije, jer kvaliteta ima i sata. Tu je Andraž Šporar, a videli smo na Evropskom prvenstvu koliko je opasan. Iz Slovenačke reprezentacije u Panatinaikosu je i Adam Gnezda Čerin, a i zemljak im Benjamin Verbič.

Kapiten je Holanđanin Bart Šekenveld, njegov zamenik Ruben Perez, nekada fudbaler brojnih španskih klubova, a tu je naravno i grčko jezgro predvođeno kapitenom državnog tima Anastasiosom Bakasetasom.

Što će reći, Liga Evrope ostaje na dugačkom štapu, a u Novom Sadu se sigurno nadaju da bi žreb za Ligu konferencije, zakazan za danas u 14 sati, mogao da bude nešto milostiviji prema timu Božidara Bandovića.

Utakmice trećeg kola kvalifikacije za Ligu Evrope igraju se 8. i 15. avgusta, a ako Vojvodina prođe i ovu prepreku igraće plej-of 22. i 29. istog meseca.

Ako izgubi od Ajaksa seli se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, a ime protivnika u toj rundi saznaće danas na žrebu za treće po snazi evropsko takmičenje. Ima i tu timova protiv kojih se može, jer potencijalni rivali su pobednici sledećih mečeva. Tek da podsetimo, potencijalni rivali u Ligi konferenciji su pobednici narednih mečeva...

Kluž (Rumunija) – Neman Grodno (Belorusija)

Žalgiris (Litvanija) – Pafos (Kipar)

Dnjepar (Ukrajina) – Puškaš Akademija (Mađarska)

AEK Atina (Grčka) – Inter Eskaldes (Andora)

Maribor (Slovenija) – Univerzitatea Krajova (Rumunija)


tagovi

FK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara