Vošina generalka i akcenat na realizaciji, veća minutaža za Baraja i Traorea

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.06.22. | 14:55

Sastav Milana Rastavca izlazi na megdan Muri

Pripreme pred novu sezonu fudbaleri Vojvodine privode samom kraju. Ostalo je da odigraju još jednu pripremnu utakmicu u mariborskom Pohorju, pa da potom narednih deset dana formu tempiraju kod kuće. Sudeći na osnovu već odigrane četiri pripremne utakmice (tri pobede i jedan remi), Lale mogu biti zadovoljne prikazanim na terenu. Izabranici Milana Rastavca večeras od 18.00 časova igraju poslednju kontrolnu utakmicu protiv slovenačke Mure. Meč protiv prošlogodišnjeg šampiona Slovenije, Novosađanima će ujedno biti i generalna proba pred početak Superlige i duel sa Napretkom, 10. jula na „Karađorđu“.

Ovaj duel poslužiće kao veoma dobar test, sigurno i najozbiljniji, za sve što su Lale učinile sa novim stručnim štabom i novajlijama u timu. Reč je o ekipi koja je sezonu za nama završila na četvrtom mestu Prve lige Slovenije, a ekipa iz Murske Sobote postala je tek drugi slovenački tim (posle Maribora), koji je igrao grupnu fazu jednog evropskog takmičenja. U Ligi konferencija, Mura je prošle sezone upisala pet poraza u šest kola, ali zato napravila senzaciju pobedom nad Totenhemom (2:1) pred svojom publikom.

Izabrane vesti

Pre nedelju dana, Mura je odmerila snage i sa Napretkom iz Kruševca i slavila sa 3:1. Zato će ovaj meč biti dobra prilika za Vošu da se na neki način uporedi sa „Čarapanima“, koji im dolaze na noge već u prvom kolu nove sezone Superlige.

U prethodnom periodu, Voša je slavila protiv banjalučkog Borca (1:0), ubedljivo savladala bugarski Plovdiv (3:0), remizirala sa Koprom (0:0), a pre tri dana nadigrala i rumunski Arad (2:1). Posebno navijače Stare dame može da raduje činjenica da je njihov tim primio samo jedan pogodak u četiri meča. Trener Milan Rastavac, koji inače posvećuje veliku pažnju defanzivi, poručio je da treba još da se napreduje u poslednjoj liniji. Više prostora za dodatni napredak ima u napadu, posebno u fazi realizacije, budući da su Novosađani u prošlom meču protiv Arada propustili nekoliko velikih šansi za još ubedljiviji trijumf.

U današnjem meču opet će biti podeljena minutaža igrača, kao i u prethodnim utakmicama. Ipak, ovaj put treba očekivati da nešto duže na terenu provedu fudbaleri koji su se tokom priprema iskristalisali kao starteri, što je najavio i šef stručnog štaba Milan Rastavac. Biće interesantno videti ko će od mlađih fudbalera dobiti zapaženu minutažu u poslednjoj proveri odnosno ko će se nametnuti kao potencijalni „bonus“ od starta šampionata. Veću minutažu verovatno će dobiti novaljije desno krilo Iv Baraj, kao i štoper Mamadu Traore, koji su se kasnije priključili ekipi na pripremama, a debitovali tek pre tri dana.

U poslednjem kontrolnom meču, stručni štab Lala neće moći da računa na Uroša Nikolića, koji je operisao koleno i predstoji mu pauza, kao i na Mladena Devetka, koji je obnovio povredu lista. Takođe, za današnji duel upitni su i mladi Vladan Novevski i Nebojša Bastajić, koji je postigao dva pogotka na pripremama.

Piše: Aleksandar Milošević

Dolazak ekipe Vojvodine u Novi Sad planiran je za sutra ujutru, a Lale će poslednju fazu priprema imati na FC „Vujadin Boškov“.

Utakmicu sa Murom (18.00) prenosiće Novosadska TV, kao i zvanični Jutjub kanal FK Vojvodina.


tagovi

Iv BarajMilan Rastavac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara