Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Vošin takmičarski vrhunac, Bandovićev tim sposoban da pojuri trofej na Lagatoru

Vreme čitanja: 4min | uto. 21.05.24. | 10:00

Novosađani doživeli potpunu transformaciju pod vođstvom iskusnog stratega, ali sada moraju da dostignu maksimum u tehničko-taktičkom smislu, da umanje individualne kvalitete Crvene zvezde, a onda da iskoriste zavidan potencijal u sopstvenim redovima

Jedan od retkih timova koji je ovog proleća uspeo da parira Crvenoj zvezdi, večeras će u Loznici (20.15) pokušati da prekine niz aktuelnog šampiona kada su u pitanju trofeji u Kupu Srbije. Vojvodina je pod vođstvom Božidara Bandovića u poslednja tri meseca doživela potpunu transformaciju, a okršaj na Lagatoru predstavljaće takmičarski vrhunac ovog tima. Lale su krajem aprila odigrale egal utakmicu sa ekipom Vladana Milojevića Mozzat Bet Superligi (0:0) i prekinule još trijumfalni niz, a večeras žele da pokažu da su i te kako sposobne za napad na trofej koji su poslednji put osvojile u sezoni 2020. godine na niškom Čairu protiv Partizana.

Izmeštanje finala iz Beograda i te kako je prijalo Novosađanima, prevashodno na psihološkom planu. Te okolnosti minimalno uvćavaju njihove šanse, ali da bi se Vojvodina približila osvajanju trofeja u najamasovnijem takmičenju srpskog fudbala, biće joj potrebno mnogo više. Bandovićeva ekipa mora da dostigne svoj vrhunac u tehničko-takmičarskom smislu ove sezone, da maksimalno umanji individualne kvalitete Crvene zvezde, ali i da iskoristi zavidan potencijal svog tima.

Izabrane vesti

Božidar Bandović je uspeo da oformi pravi takmičarski tim, ali i da pojedinačno unapredi gotovo svakog od ključnih igrača iz svojih redova. Odbrana, iza koje stoji odlični Lazar Carević, deluje prilično mirno i ukomponovano, a vezni red sa Njegošem Petrovićem i nešto ofanzivnijim Vukanom Savićevićem i Dejanom Zukićem, sposobno da dobije fizičku bitku sa gotovo svakim manevrom u domaćem fudbalu. Konačno, pod dirigentskom palicom iskusnog stručnjaka procvetali su krilni igrači Andrija Radulović i Zadi Seri, a eksplodirao supertalentovani Mihailo Ivanović.

Uprava Novosađana je napravila pravi psihološki stimulans uoči finala, produživši ugovor sa Bandovićem do leta 2026. godine, stavivši čitavoj ekipi do znanja šta misli o njenim igrama u proteklom periodu.

„Želim da nastavim ono što smo započeli pre pet meseci. Mislim da smo pokazali dosta dobrih stvari i rezultatima i igrom. Presrećan sam što ostajem u Vojvodini, a što se tiče budućnosti, može i mora da bude samo bolje. Ovaj klub mora da ide samo napred. Imamo podlogu i dosta pozitivnih stvari na kojima ćemo nastaviti da gradimo da Voša bude onakva kakvu svi želimo da bude“, poručio je Bandović nakon parafa.

Sličan efekat donela je i vest da se je Ivanović postao jedan od kandidata za dres reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj. Mladi napadač je sedam od svojih devet golova u ovoj sezoni postigao upravo ovog proleća, a prilično neprijatan za Zvezdinu odbranu bio je u okršaju sa beogradskim timom na Karađorđu pre manje od mesec dana. Sada će na delu želeti da pokaže Draganu Stojkoviću Piksiju da nimalo nije pogrešio kada je njegovo ime stavio na širi spisak.

„Ova utakmica će za mene predstavljati dodatni motiv, da pružim 200 odsto od svojih mogućnosti, potvrdim kvalitet i podignem se za još jedan stepenik na putu ka svojim snovima. Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Crvenom zvezdom, u poslednjem okršaju na Karađorđu smo odigrali vrlo dobro i stvarali prilike, nadam se da to možemo da ponovimo i u utorak i dođemo do trofeja“, rekao je Ivanović nedavno na za Mozzart Sport.

Dolazak Kejleba Zadi Serija iz francuskog Kaena ove zime imao je možda i ključni efekat za ovaj tim. Snažno i tehnički izuzetno potkovano krilo vrlo brzo je pokazalo za ozbiljan kvalitet. Postigao je fudbaler iz Obale Slonovače četiri gola i zabeležio tri asistencije ove sezone, ali bez obzira na brojke, predstavljao je nerešiv problem za brojne protivničke odbrane. Tako je bilo u polufinalu Kupa Srbije protiv Radnčkog iz Kragujevca na Čika Dači, slično je bilo i protiv Crvene zvezde na Karađorđu, kada je vrlo često probijao po desnom krilu i unosio nemir pred golom Omrija Glazera.

Kroz najbolje seniorske dane prolazi i Andrija Radulović, koji je ove sezone postigao sedam golova i zabeležio deset asistencija u svim redovima. Takva igra krila, ali odličan posao veznog reda, najviše su prijali mladom Ivanoviću, koji se ozbiljno raspucao. Nema nikakve dileme da Crvena zvezda ima dužu klupu, ali i te kako ima širinu u svojim redovima, pa i Bandović ima sa kim da osveži svoje redove. Dovoljno je samo reći da je iskusni Aleksa Vukanović postigao osam golova ove sezone, iako je prilično često predstavljao alternativu svoje ekipe u navali.

Vojvodina ozbiljan ima napadački potencijal i vezni red koji može da se nosi sa protivnikom, ali će na izuzetno velikom i teškom ispitu biti poslednja linija Bandovićevog tima. Đorđe Crnomarković i Seid Korać će morati da izdrže borbu sa snažnim i gotovo neumornim Šerifom Endijajeom, a bekovi Lazarević i Đorđević udare brzih i lukavih krila beogradskih crveno-belih. U takvim okolnostima, ogroman posao će morati da odradi Njegoš Petrović, čija bi uloga mogla da bude ključna u večerašnjem obračunu na Lagatoru.



tagovi

Kup SrbijeBožidar BandovićMihailo IvanovićKejleb Zadi SeriNjegoš PetrovićVukan SavićevićAleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara