Milan Lazarević (©Starsport)
Milan Lazarević (©Starsport)

Vošin bek postavio visoke ciljeve: Drugo mesto u Mozzart Bet Superligi i plasman u grupnu fazu u Evropi!

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.07.23. | 08:38

Desni bek Lala Milan Lazarević optimističan pred nadolazeće izazove

Vojvodina na Mariborskom Pohorju u Sloveniji obavlja završnu fazu priprema za novu sezonu. Novosađani su već odigrali jednu prijateljsku utakmicu, kada su remizirali sa rumunskim Ocelul Galatijem (2:2), a u narednih sedam dana očekuju ih još tri kontrolna meča. Već danas Novosađani igraju protiv Aluminija iz Slovenije, a posle toga će odmeriti snage sa hrvatskim Slaven Belupom (11. jula) i na kraju sa slovenačkom Murom (14. jula). Generalnu probu pred novu sezonu Voša će imati u Novom Sadu, gde će se 19. jula na "Karađorđu" sastati sa Borcem iz Banjaluke.

Desni bek Stare dame Milan Lazarević u razgovoru sa novinarima u Sloveniji kaže da je zadovoljan trenutnom formom ekipe i veruje da će tim izgledati mnogo bolje nego u minuloj sezoni. Iako mu je prirodna pozicija uz desnu aut-liniju, prošlu sezonu je silom prilika često igrao i na poziciji levog beka, ali kako ističe nije mu strano da igra na obe pozicije. Lazarević je vrlo optimističan kada je reč o narednoj sezoni i najavljuje napad na drugo mesto u šampionatu i plasman u grupnu fazu Lige konferencije.

Izabrane vesti

"Dobro se osećam ja lično, kao i cela ekipa. Vredno radimo i kroz treninge i pripremne utakmice ćemo samo da nadograđujemo igru, kako bismo bili spremni za prvu zvaničnu utakmicu protiv APOEL-a. Najvažnije da nas posluži zdravlje i onda možemo da se nadamo samo pozitivnim stvarima. Imamo još dosta vremena da radimo na sebi, da se uigravamo kroz prijateljske utakmice i smatram da će to biti dovoljno za prvi meč na Kipru. Iskreno, još uvek se nismo bavili tim protivnikom, ali biće vremena i za to. Sad smo fokusirani samo na pripreme", kaže Milan Lazarević.

Prirodna pozicija Lazarevića jeste desni bek, ali je prošle sezone na nekoliko mečeva prinudno delovao i po levoj strani terena.

"Iako mi je prirodna pozicija desni bek, u više navrata sam i ranije u Vojvodini kod Ace Veselinovića i Ilije Stolice igrao na levoj strani. To mi nije ništa strano. Ako i u narednoj sezoni bude potrebno da igram na levom beku, rad sam da pomognem ekipi."

Zadovoljan je pojačanjima u odbrani i veruje da će dolaskom Crnomarkovića u defanzivi biti još čvršći.

"Svi igrači koji su došli imaju kvalitet. Treba da jačamo konkurenciju u timu kako bismo terali jedni druge da bolje treniramo i da se još više trudimo. Smatram da smo kvalitetna ekipa i treba samo da kroz ove pripreme nadogradimo igru. Mislim da nismo imali mnogo problema u odbrani ni prošle sezone. To pokazuje i statisitka. Dobro smo se branili, primali smo malo golova, a sad smo sa novajlijama dodatno učvrstili poslednju liniju."

Kada je reč o ciljevima u narednoj sezoni, Lazarević je vrlo optimističan. Vodi se krilaticom da uz ofanzivan i dopadljiv fudbal mogu do drugog mesta u Mozzart Bet Superligi, ali i do duge jeseni u Evropi. A to će biti izuzetno težak zadatak, s obzirom na to da Lale kreću već od drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencije.

"Za ovaj deo priprema izgledamo jako dobro i na potrebnom smo nivou forme. Igraćemo ofanzivan, dopadljiv fudbal i navijači će imati šta da vide. Kada je reč o ciljevima i ambicijama u narednoj sezoni, lično bih bio zadovoljan drugim mestom u prvenstvu i plasmanom u grupnu fazu u Ligi konferencije", optimistično završava razgovor desni bek Novosađana Milan Lazarević.


tagovi

Milan LazarevićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara