Depu protiv Porta (©Reuters)
Depu protiv Porta (©Reuters)

Voša ponovo kupuje u Portugaliji: Angolac Depu novi špic Lala

Vreme čitanja: 1min | sre. 11.09.24. | 16:19

Posle levog beka i centrafor Žil Visentea dolazi na Karađorđe

Čekao se u Novom Sadu sa nestrpljenjem novi špic, koji bi plejadu Vošinih propuštenih prilika u dosadašnjem delu sezone mogao da pretvori u pogotke u budućnosti. Dugo su Lale razmatrale ponude na tržištu, ali je na kraju odluka pala na reprezentativca Angole Depua, saznaje Mozzart Sport.

Momak rođen 2000. godine, u redove crveno-belih stiže iz portugalske Primeire, odnosno Žil Visentea, iz čijih redova su Novosađani ovog leta već uzeli Brazilca Barosa.

Izabrane vesti

Laurindo Dilson Maria Aurelio, poznatiji pod nadimkom Depu je od prelaska u Evropu, januara 2023. godine, za klub iz Barselosa upisao 24 nastupa i zabeležio tri pogotka uz jednu asistenciju. Međutim, treba uzeti u obzir da je od marta prošle godine do oktobra ove godine, pauzirao zbog povrede.

Žil Visente je prvi inostrani angažman za momka rođenog u Lobitu, do tada je Depu promenio četiri kluba u rodnoj Angoli. Za reprezentaciju je do sada upisao sedam nastupa, a najskoriji je bio protiv Gane u kvalifikacijama za Afrički kup nacija 5. septembra, kada je ušao u 86. minutu susreta.

Budući da 1,87 metara visoki centrafor ima ugovor sa portugalskim klubom do leta 2026. godine, u Vošu dolazi na pozajmicu sa pravom otkupa na kraju sezone.

Piše: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaDepu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara