Bandović (Star sport)
Bandović (Star sport)

Voša ne preza ni pred Ajaksom: Ne možemo za dan da promenimo način igre, ali verujem u čuda

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.07.24. | 17:16

Božidar Bandović planira niskim blokom da se suprotstavi Holanđanima, kapiten Petrović potencira brže donošenje odluka

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Kada je žrebom u Nionu odlučeno da će četvorostruki prvak Evrope biti prva prepreka Lalama na putu ka međunarodnoj sceni, pomešana osećanja su se javila kod pristalica crveno-belih. Sa jedne strane, svi su svesni da su šanse za prolaz minimalne, ali sa druge činjenica je da se retko dešava da Stara dama odmeri snage sa gigantom kakav je Ajaks. Dan pred polazak u Amsterdam, euforija je na vrhuncu u fudbalskom Novom Sadu i ona kao da je sa sobom povukla igrače i stručni štab Vojvodine, koji odvažno najavljuju „rat” sa Kopljanicima.

Izabrane vesti

Starteg Lala Božidar Bandović smatra da Vojvodina može do pozitivnog rezultata u Amsterdamu, ali da je za to potrebno da igra bude na vrhuncu.

„Vratio bih se sedam meseci unazad: intezitetom, radom i verom u ove momke, došli smo do trenutka da igramo Evropu i to protiv velike ekipe kakav je Ajaks. Kvalitetna timski i pojedinačno. Za mnoge je čudo ili nemoguće, ali na terenu igraju 11 na 11 i moramo da odigramo perfektnu utakmicu. Da budemo fokusirani od prve do poslednje sekunde. Naš ritam neće biti isti, brzina i intenzitet moraju da budu na visokom nivou. Unapredili smo se u svim segmentima igre, atmosfera je odlična i to nam daje pravo da se nadamo i verujemo, a ja u čuda verujem. Ovo će biti teška utakmica, jer Ajaks taktički i fizički zna šta bi trebalo da radi na terenu. Ovo je samo iskustvo više i izazov i da vidimo gde bi trebalo da unapredimo ekipu. Verujem da smo posle ovog prelaznog roka bolji”, istakao  je Bandović.

Vojvodina je otvorila sezonu pobedom u prvom kolu Mozzart Bet Superlige nad Tekstilcem u gostima (3:1) i time se dodatno rasteretila pre put u Amsterdam.

„Veoma sam zadovoljan što smo pobedili, jer ako ne pobeđujemo, ne možemo da budemo u prve tri ekipe na tabeli. Zadovoljan sam i načinom, ponovili smo isti stil, novajlije se brzo uklapaju i to je takođe pozitivno. Igrali bismo brže i bolje da smo bili na drugačijem terenu. Spremamo se za drugačijeg rivala, fokusirani smo na nas, ali idemo meč po meč. Svakako da nam je na mentalnom planu značila pobeda na početku sezone”, izjavio je Bandović.

Crnogorski stručnjak je najavio promene u ekipi za evropsku premijeru, u odnosu na utakmicu u Bačkoj Palanci.

„Sigurno da će biti promena, jer igramo na svaka tri, četiri dana. Momci koji su sa nama od januara spremni su da igraju u visokom ritmu. Najvažnija je ova utakmica, ali kao trener razmišljamo i o sledećoj.”

Sa druge strane, ekipa Frančeska Fariolija nije još odigrala zvaničnu utakmicu ove sezone. U pet pripremnih mečeva, zabeležila je četiri pobede i poraz.

„Kada analizirate Ajaks, ne vidi se da nije igrao takmičarske utakmice. Holanđani igraju brzo, traže prazan prostor, trče između linija, menjaju strane i po tim mehanizmima ne možete ni da pomislite da nisu odigrali nijednu prvenstvenu ove sezone. Moramo da budemo spremni, jer ko pokaže da je spreman za ovaj meč, spreman je za budućnost“ – upozorava Bandović.

Od dolaska 54-godišnjeg stratega na klupu Novosađana, Vojvodina igra na gol više. Može se reći da je taktika urodila plodom protiv slabijih superligaških timova, ali isti pristup protiv daleko kvalitetnijeg rivala poput Ajaksa, može rezultirati katastrofom.

„Mnogo toga zavisi od toka utakmice. Želimo posed, ali možda neće biti u istom procentu. Probaćemo da zadržimo loptu i stvaramo šanse. Ne možemo za dan da promenimo način igre, ali, hoću da budemo hrabri i pokažemo šta umemo. U nekim situacijama bićemo u niskom bloku, ali ćemo onda morati da budemo opasni u kontrama. Spremni smo i da se nisko branimo kada budemo morali, ali i da igramo presing kada nam se ukaže prilika“, zakjučio je Bandović.

Petrović (Star sport)Petrović (Star sport)

I novi kapiten ekipe Njegoš Petrović objasnio je u kojim segmentima Voša mora da briljira, ukoliko želi da se uzdignute glave vrati sa “Johan Krojf arene”.

Čeka nas baš teška utakmica. Ne mislim fizički, već psihički. Moramo mnogo brže da donosimo odluke, razmišljamo i da se držimo zajedno. Ajaks je ozbiljna ekipa, sa zanimljivim trenerom, koji gaji lep stil fudbala. Odgledao sam nekoliko utakmica iz pripremnig perioda i svi ćemo morati da damo sve od sebe kako bismo izvukli pozitivan rezultat.”

Govorio je 25-godišnji vezni fudbaler i o promenama u veznom redu Lala, od kojeg će se mnogo očekivati u narednom meču. Konkretno, o odlasku Dejana Zukića u Austriju.

“Možda je rano da se priča o tome koliko Zukić nedostaje, jer je nedavno otišao. Radi se o izvanrednom igraču i momku, sa kojim smo svi imali odličan odnos. Došli su Marko Veličković i Marko Poletanović, razumeju šta šef zahteva i dobro prepoznaju na terenu. Sa Poletanovićem sam već pronašao zajedinički jezik, a Zuka je čovek koji će uvek nedostajati Vojvodini i svaki navijač sigurno jedva čeka da se jednog dana vrati i donese iskustvo,” rekao je Petrović.

PIŠE: Konstantin MLAĐENOVIĆ



tagovi

FK VojvodinaBožidar BandovićNjegoš PetrovićAjaksLiga Evropekvalifikacije za Ligu Evrope

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara