Kopitović (© FK Vojvodina)
Kopitović (© FK Vojvodina)

Voša dovela štopera iz BATE Borisova – Boris Kopitović krpi rupu u odbrani

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.08.21. | 08:27

Svojevremeno ga je želeo i Partizan...

Prošle sezone Slavko Bralić i Siniša Saničanin činili su savršen par pod vođstvom Nenada Lalatovića, ali je nova uprava Vojvodine želela da promeni fizionomiju ekipe. Prvom nije ponuđen novi ugovor, drugi je izabrao da se preseli u Partizan, pa su startni štoperi Voše u novoj sezoni bili Vladimir Kovačević i doskorašnji kapiten Radnika Dušan Stevanović. Taj bi tandem u nastavku sezone ipak mogao da se promeni, jer je ozvaničen dolazak Borisa Kopitovića na stadion "Karađorđe".

Crnogorski reprezentativac je navijačima u Srbiji najpoznatiji po igrama u Čukaričkom kojima se pre dve godine preporučio i upravi Partizana. Krenuli su crno-beli u napad, ali se u igru umešao BATE Borisov, ponudio 300.000 evra i još nešto preko u bonusima i Kopitović je otišao u Belorusiju.

Izabrane vesti

Nije se tamo naigrao, za dve sezone 34 utakmica, duplo više ih je odigrao na Banovom brdu, pa je 26-godišnji štoper pre manje od sedam dana raskinuo ugovor sa BATE Borisovim. I brzo pronašao angažman na Karađorđu. Potpisoa je eć trogodišnji ugovor sa novosadskom Starom danom.

„Hvala svim ljudima koji su radili na ovom transferu. Drago mi je što sam došao u Vojvodinu, jedan od najvećih klubova u Srbiji, sa velikim renomeom, tradicijom i bogatom istorijom. Drago mi je i što sam ponovo u srpskom fudbalu u kom sam pokazao kvalitet i nadam se da ću opravdati očekivanja svih ljudi u klubu i navijača“, prve su reči novog člana Lala.

Sad sledi borba za minute. Nije ni realno bilo da dvojica štopera iznesu celu sezonu, biće prilike za Kopitovića. Možda već na nedeljnom gostovanju u Kruševcu bude u konkurenciji za sastav Slavoljuba Đorđevića.

"Bez pauze treniram od januara, fizički se odlično osećam i stojim na raspolaganju već od danas, a na stručnom štabu je da odluči ko će igrati“, dodao je Kopitović.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Boris KopitovićFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara