Voša dogovorila prvo pojačanje: Iz Rumunije stiže desni bek

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.05.24. | 20:29

Mihail Butean već stigao u Novi Sad

Pošto je u finišu uspela da se izbori za četvrtu poziciju, Vojvodinu na leto očekuju kvalifikacije za Ligu Evrope, a kako bi bila što konkurentnija u tim mečevima, Stara dama uveliko radi na jačanju igračkog kadra. I već je dogovorila prvo pojačanje za narednu sezonu.

Kako saznaje Mozzart Sport, redove novosadskog kluba pojačaće Mihai Butean. Reč je u 27-godišnjem desnom beku, koji u klub dolazi iz rumunskog Hermanštata. Butean je već stigao u Novi Sad i u subotu ujutru obaviće lekarske preglede nakon čega će potpisati ugovor sa novosadskim klubom.

Izabrane vesti

Vojvodina je dogovor sa igračem postigla još u zimskom prelaznom roku, ali kako je zapelo u pregovorima dva kluba, na stadionu Karađorđe su sačekali da igraču istekne ugovor, te u tim Božidara Bandovića stiže kao slobodan igrač.

Butean je čitavu karijeru proveo u domovini. Počeo je u Univerzitatei iz Kluža, a kasnije je branio boje Astre Đurđu, Akademike Klinče, Kluža, Gaz Metana i Kindije pre nego što je leta 2022. stigao u Hermanštat. U njemu je i ostavio najdublji trag, odigravši 79 utakmica uz učinak od jednog gola i šest asistencija, a nastupao je i za mlađe selekcije rumunske reprezentacije.

Bandović od opcija na poziciji desnog beka ima Marka Bjekovića i Stefana Lazarevića, koji je bio prvi izbor kraj aut-linije, s tim da mu u junu ističe ugovor.



tagovi

FK VojvodinaTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara