Volim te i nadam se da ćeš da izgubiš

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.12.19. | 12:12

Žoze Murinjo je uvek uspevao da bude "leden" u sudarima sa bivšim klubovima. Otuda je i neporažen protiv njih na 13 mečeva kao domaćin u Premijer ligi. Sada sa Totenhemom dočekuje Čelsi, na čijem kormilu je njegov nekadašnji kapiten Frenk Lampard (17.30, TV Sport klub 1)

Prvi meč na klupi Totenhema protiv jednog od bivših klubova Žoze Murinjo je izgubio - reč je o gostovanju Mančester Junajtedu. Ovog puta u njegovo "dvorište" stiže prva i najveća ostrvska "ljubav" Čelsi sa kojim je osvojio čak osam trofeja, predvođen nekadašnjim glavnim realizatorom ideja gospodina Posebnog, a sada menadžerskim kolegom Frenkom Lampardom koji želi da se dokazuje protiv svog prvog učitelja i istovremeno okonča vrlo loš period, započet pre pet kola (17.30, TV Sport klub 1).

Plavci su u navedenom okviru pobedili samo Aston Vilu, a sve ostale mečeve izgubili, pa ako im i Sparsi "uzmu meru" na tabeli će se naći ispred njih, iako je pre nešto više od mesec dana Čelsi imao 12 bodova prednosti u odnosu na Harija Kejna i kompaniju. Osnovni razlog za ovolike oscilacije leži u činjenici da Lampard na ključnim pozicijama ima mlade i izuzetno talentovane, ali neiskusne fudbalere koji nisu bili u situaciji da se bore za trofeje i koji često "umiru u lepoti" bez pravog efekta, tačnije, stvaranja šansi i njihovog pretvaranja u golove.
"Srećan sam što ću da ukrstim koplja sa Žozeom. Prošle godine je bila velika stvar kada smo se namerili jedan na drugoga kao treneri Derbija i Mančester Junajteda. Imam veliko poštovanje za Murinja. Velika je stvar kada se susreću Totenhem i Čelsi, a taj rivalitet znači mojim igračima", istakao je Frenk Lampard pred duel.

Izabrane vesti

I dok je družina sa Stamford Bridža krenula nizbrdicom, Totenhem se po Murinjovom dolasku zaputio u suprotnom smeru i osim pomenutog duela na Old Trafordu dobio ostale četiri utakmice, potpuno povrativši samopouzdanje. Za razliku od Čelsija, rival iz severnog Londona lako kreira i koristi prilike i realno je da i ovaj, poput minulih 13 njegovih ligaških duela donese 3+, verovatno i GG3+.
"Ja sam 100 odsto Totenhemovac. Ja sam 100 odsto u službi mog kluba, uvek. Tu nema prostora za bivše klubove. Dao sam im sve, ali oni su sada bivši. Nemam emotivni pritisak, ali volim Frenka Lamparda, uvek ću voleti tog momka. Nadam se da gubi u nedelju", rekao je Žoze Murinjo.

Na početku teksta pomenuli smo da je Posebni poražen na debiju na kormilu Pevaca od bivšeg kluba Junajteda. Sa druge strane, Murinjo nikada nije izgubio od svoje nekadašnje ekipe kada je bio domaćin. Slavio je 12 puta i jednom remizirao, posmatrajući prvenstva i kupove. Uzdaće se domaći u seriju Delea Alija, koji je pet puta zatresao mrežu Čelsija na četiri prethodna meča, a nadaće se i da će prvi do gola, jer Murinjo nijednom nije doživeo poraz u Premijer ligi kada je njegov tim stigao do prednosti. Pobedio je na 48 utakmica, dok je šest puta delio plen.

Čelsi je poražen na četiri od minulih pet susreta, a toliko ostvario je prethodno na 24 duela. Ukoliko i danas izgubi, nanizaće tri neuspeha, što je poslednji put učinio baš pod vođstvom portugalskog stratega novembra 2015. Potencijalna pobeda Plavaca omogućila bi im da postanu prvi klub koji je u Premijer ligi uspeo da istog protivnika pobedi na tri različita stadiona kao gost. Prethodno je Čelsi slavio nad Totenhemom na Vajt Hart Lejnu i Vembliju.

PREMIJER LIGA - 18. kolo

Subota
Everton - Arsenal 0:0 

Brajton - Šefild Junajted 0:1 (0:1)
/Mekburni 23/ 

Aston Vila - Sautempton 1:3 (0:2)
/Griliš 75 - Ings 21, 51, Stivens 31/ 

Bornmut - Barnli 0:1 (0:0)
/Rodrigez 89/

Njukasl - Kristal Palas 1:0 (0:0)
/Almiron 83/ 

Norič - Vulverhempton 1:2 (1:0)
/Kantvel 17 - Sai 60, Himenez 81/

Mančester Siti - Lester 3:1 (2:1)
/Marez 30, Gundogan 43. penal, Žezus 69 - Vardi 23/

Nedelja
15.00: (4,60) Votford (3,60) Mančester Junajted (1,80) 
17.30: (2,45) Totenhem (3,40) Čelsi (2,85) 

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara