Aron Leja Iseka (©AFP)
Aron Leja Iseka (©AFP)

Vojvodina želi rođenog brata Mišija Batšuaija koji je rušio Inzagijev Lacio

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.08.24. | 21:26

Novosađani u potrazi za centarforom, a prvi pik im je belgijski napadač, rođeni brat vedete Galatasaraja

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Odlazak Mihaila Ivanovića u Milvol, kao i teška povreda Alekse Vukanovića, ostavili su Novosađane bez rešenja u špicu. Lale u svom rosteru nemaju više nijednu klasičnu devetku i jasno je da će u narednom periodu morati da se pojačaju na poziciji centralnog napadača.

Izabrane vesti

Kako Mozzart Sport saznaje, Vojvodina je zainteresovana za 26-godišnjeg centrafora OFI Krita, Arona Leju Iseku. Brat Mišija Batšuaija, koji je odlučio da uzme majčino, umesto očevog prezimena, ima bogatu fudbalsku biografiju iza sebe.

Iseka je izdanak Anderlehtove omladinske škole, gde je važio za najtalentovanijeg fudbalera svoje generacije. Odličnim partijama u Omladinskoj ligi šampiona, leta 2014. godine zaslužio je petogodišnji ugovor u najtrofejnijem belgijskom kolubu. Ipak, Iseka formu nije uspeo da prenese na seniorski nivo i za dve sezone u prvom timu Anderlehta upisao je svega 19 nastupa i zabeležio po jedan gol i asistenciju.

Usledila je jednogodišnja pozajmica u Marseju, pa zatim 2017. i u Zulte Varegemu, u čijem dresu je sa nepunih 20 godina postigao pobedonosni gol protiv Lacija u grupnoj fazi Ligi Evrope, kada je belgijski tim slavio na „Elindus Areni” sa 3:2. Tada je na klupi ekipe iz Rima sedeo Simone Inzagi, a kapiten bio Dušan Basta.

Međutim, 1,83 metra visoki napadač je u julu 2018. godine ponovo prešao u Francusku, tačnije - Tuluz, u transferu vrednom 1.250.000 evra. Nakon četiri sezone u Ligi 1, Iseka je prešao u Barnsli, odakle je ponovo poslat na pozajmice u Tursku, pa zatim i Izrael, da bi u januaru ove godine zvanično potpisao sa grčkim superligašem OFI-jem sa Krita. Na jugu Grčke je odmah ostavio trag, pošto je postigao gol na debiju u kupu, da bi dve nedelje kasnije bio i dvostruku strelac u prvenstvu Grčke, kada je vodio svoj tim do pobede protiv Panseraikosa.

Upravo su ga dobre partije u dresu OFI-ja i preporučile Lalama, ali zasad kako stvari stoje, Grci traže preveliko obeštećenje za belgijskog napadača, koje u Voši nisu spremni da plate.

PIŠE: Konstantin Mlađenović


tagovi

FK VojvodinaMozzart Bet SuperligaLetnji prelazni rok 2024Aron Leja Iseka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara